Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Na Mišku (17) sa vrhol pri joggingu, nožom ju nútil k sexu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Rómsky recidivista Ivan Gašpar (30) sa len vo februári vrátil z väzenia, kde si odpykával 8,5 roka za pokus o znásilnenie. Už v marci vyčíňal opäť. Na poľnej ceste pri Kováčovej si vyhliadol len 15-ročnú Simonku, ktorá tam bola s kamarátkou.

Simone priložil ku krku nástroj podobný skalpelu a hrozil jej, že ju podreže, ak sa mu nepodvolí. Vydesené dievčina sa bránila zo všetkých síl. Gašpar ju pritom dorezal, našťastie nie vážne. Kamarátka zatiaľ volala mobilom pomoc.

Róm sa zľakol a ušiel. Traumatizovaná Simona ho stretla ešte dvakrát. Raz v kúpeľoch Kováčová, kde bol jej otec na liečení. Keď zakričala, že je to on, Gašpar opäť ušiel. S násilníkom sa dievča stretlo aj v polovici júna pri ceste zo školy a zavolalo starú mamu, ktorá poznala o koho ide. Otec dievčaťa na krajskom súde povedal, že jeho dcéra má dodnes psychické problémy.

Druhou obeťou Gašpara sa stala koncom mája o dva roky staršia Miška. Dievča si išlo zabehať na to isté miesto, kde sa muž pred časom vyrútil na tínedžerky. Bol tu aj tentokrát. Chytil ju za pás, odvliekol do poľa a s nožom v ruke ju nútil k sexu.

Dievčina sa ho snažila presvedčiť, aby jej dal pokoj. Napokon sa jej podarilo zavolať matke a požiadať o pomoc. Matka dievča našla, Gašpar opäť ušiel.

Recidivista na súde popieral, že by mal s prepadmi čokoľvek spoločné. Poplietli si ho s iným Rómom, vykrúcal sa. Senát mu však neuveril a poslal ho za mreže na 14 rokov. Priťažila mu jeho minulosť. Štyrikrát trestaného muža prvýkrát odsúdili, keď mal 16. Ako inak, za pokus o znásilnenie.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu