Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Odporná rekonštrukcia zimáku: Z ľudských kostí spravili smetisko

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA - Nechutné. To, že rekonštrukcia zimného štadiónu v Bratislave, o ktorej vás TOPKY informovali minulý týždeň, nebola s kostolným poriadkom, sa potvrdila. Ozval sa nám totiž čitateľ, ktorý nám poskytol fotografiu dokazujúcu, že stovky nájdených ľudských kostier sa povaľovali pri zimáku ako smeti. Podľa odborníka môže ísť o trestný čin, za čo hrozí páchateľom až päť rokov!

Fotografia, ktorá sa nám podarila získať, je jasný dôkaz toho, že pri výstavbe narábali s nájdenými ľudskými kosternými pozostatkami nedôstojne. Vedľa steny zimného štadióna je vidieť desiatky kostí a lebiek voľne porozhadzovaných na chodníku a niektoré pohádzané vo vreciach na stavebný odpad.  Podľa šéfa pohrebníctva Marianum Miloslava Hrádka to môže byť veľký škandál, pretože nemuselo ísť len o nedôstojné narábanie s ostatkami, ale aj trestný čin hanobenia posledného miesta odpočinku. Každý si totiž zaslúži, aby sa s jeho hrobom narábalo s úctou, a je jedno, či ide ročný hrob alebo sto rokov starý hrob. „Viem si živo predstaviť, čo sa tam asi mohlo diať.

Aj tento prípad ukazuje, že je potrebné pred každou veľkou stavbou urobiť aj prieskum miesta,“ reagoval Hrádek. Podľa trestného zákona, konkrétne paragrafu 365, by v prípade dokázania viny hrozilo páchateľovi až päť rokov väzenia. Podľa magistrátu nakoniec prípad ukončili tak, že kosti boli prevezené na kremáciu do Mariana. Podľa našich informácií však časť z nich dodnes leží v oblasti železničnej stanice Rendez. Ako sme však zisťovali, Železnice SR,  ktorým patrí väčšina pozemkov, nikdy povolenie k uskladneniu kostier nedal súhlas. Zrekonštruovaný zimák Ondreja Nepelu neprial nakoniec ani našim hokejistom. Zrejme asi nedávali na rady odborníčky na Feng-šuej, ktorá odporúčala bojovať proti zlej energii a duchom amuletmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu