Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Miklošova známa: 24 tisíc eur bez výberového konania plus odstupné!

Jana Červenáková
Jana Červenáková

BRATISLAVA - Šéfka služobného úradu na ministerstve financií a zároveň partnerka manželky Ivana Mikloša Jana Červenáková skončila pre nespokojnosť s jej prácou. Napriek tomu zarobila za osem mesiacov pekný balík peňazí, ku ktorému čoskoro pribudne aj štedré odstupné!

Byť ministrovým známym sa oplatí. Svoje o tom vie aj Červenáková, ktorá podniká s manželkou Ivana Mikloša. Práve ten ju navrhol na funkciu jednej z najvyššie postavených úradníčok na ministerstve bez toho, aby prešla výberovým konaním. Získala tak teplé miestečko s platom takmer tritisíc eur mesačne, spolu s paušálnymi náhradami. Napriek nesporným výhodám nedokázala svojho zamestnávateľa uspokojiť. Po tom, čo Topky informovali o jej vyhadzove, Mikloš priznal, že jej dal kopačky kvôli nespokojnosti s jej prácou. Hlavu celkom v smútku však Červenáková iste nemá – okrem toho, že si za celé obdobia fungovania u ministra prilepšila o 24 tisíc eur, bankový účet jej obohatí aj štedré odstupné.

Ako tvrdí ministerstvo, podľa zákona o štátnej službe má nárok na 2 základné mesačné platy. „Pani Ing. Jane Červenákovej v zmysle zákona bude vyplatené odstupné vo výške 3.725,90 €,“ povedal nám hovorca ministerstva Martin Jaroš. Minister Mikloš naviac sľúbil, že úradníčka nebude ďalej pôsobiť na žiadnom poste v rezorte financií. Ťažko však vylúčiť, že si pani Červenáková nenájde teplé miestečko inde. Raz už totiž v minulosti na rovnakej pozícii pracovala, tiež však šlo len o dočasnú štátnu službu. Potom pôsobila vo firmách, ktoré by sa dali označiť za portfólio finančnej skupiny Penta, aby ju jej známy Mikloš následne znova dosadil na ministerstvo. Aj v rozpore s tvrdením vládnej štvorky a premiérky, že každý post bude obsadzovaný výhradne na základe výberového konania a odbornosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu