Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Fico odkázal Radičovej: Za podvody dáme návrh na odvolanie

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA – Líder Smeru Robert Fico opäť tvrdo zaútočil na Ivetu Radičovú, ktorá si podľa neho po dnešnom rozuzlení kauzy nezaslúži rešpekt ako premiérka.

Smer-SD podá po Veľkej noci do parlamentu návrh na vyslovenie nedôvery premiérke Ivete Radičovej. Šéf parlamentu je povinný zvolať schôdzu, ak o to požiada najmenej 30 poslancov.

Dôvod na vyslovenie nedôvery je podľa Fica ten, že Radičová je najväčšia podvodníčka v histórii slovenskej politiky. Zopakoval pritom svoje obvinenia zo straníckeho klientelizmu a zlodejstva SDKÚ-DS.

„Celý týždeň sme svedkami klamsiev a zametania kauzy pod koberec. Dnes prišlo rozhodnutie, po ktorom Radičová nemá ani minútu právo byť premiérkou,“ uviedol Fico.

Radičová podľa neho podvádzala pri hlasovaní v parlamente, podviedla Slovensko pri sľuboch, že sa nebudú zvyšovať dane. „Po dnešnej tajnej dohode musíme konštatovať, že Radičová sa definitívne zaradila do štruktúr SDKÚ, ktoré perú peniaze z privatizácie,“ vyhlásil Fico.

Celá koalícia je podľa neho smiešna a slúžkou SDKÚ, ak akceptuje túto dohodu, že NKÚ má prešetriť kauzu prenájmu budovy v Košiciach. „Radičová si nezaslúži, aby sme ju rešpektovali ako predsedníčku vlády,“ dodal.

Radičová mala podľa Fica kompetenciu odvolať ministra financií Ivana Mikloša. „Čo má skúmať NKÚ? Že Mikulčík chodí na lyžovačku s Miklošom,“ opýtal sa Fico.

Fico tak reagoval na rozhodnutie prezídia SDKÚ, podľa ktorého má spor Radičovej a Mikloša vyriešiť NKÚ. "Predsedníčka vlády, minister financií a predseda SDKÚ-DS budú pozorne sledovať a vyhodnocovať ďalší priebeh zabezpečenia sídla Daňového riaditeľstva v Košiciach ako i priebeh a výsledky kontroly NKÚ, o ktorú pani premiérka požiadala predsedu Národnej rady SR Richarda Sulíka," povedal po dnešnom rokovaní prezídia predseda strany Mikuláš Dzurinda.

Výsledky kontroly vyhodnotia a zaujmú k nim spoločné stanovisko. Nezhody medzi premiérkou a ministrom financií vznikli pre odlišné názory na zodpovednosť šéfa Daňového riaditeľstva Miroslava Mikulčíka v kauze prenájmu budovy Daňovému úradu v Košiciach. Radičová žiadala, aby odstúpil. Mikloš ho naopak vyzval, aby zotrval vo funkcii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu