Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Fico sa pýta Radičovej na vatu: Politicky je nesvojprávna!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - S novou dávkou výpadov a urážok dnes vystúpil líder Smeru Robert Fico. Premiérku Ivetu Radičovú označil za politicky nesvojprávnu a výstavnú figúrku Dzurindu, Mikloša a Palacku.

„Ak chce byť premiérka naďalej, musí prehltnúť každý kšeft, ktorí jej zorganizujú. Ešte od nej očakávajú, za to, že ju urobili premiérkou, že bude všetky tieto kšefty primeraným spôsobom kryť,“ vyhlásil.

Ak Radičová bude kryť tento prenájom, budem sa jej pýtať, akú vatu dostala, prečo to urobila, aké prešľapy bude tolerovať v budúcnosti. „Ona je politicky nesvojprávna. To je šokujúce zistenie. Radičová nesie, ak to prejde mlčaním, plnú politickú zodpovednosť za tento stranícky kšeft,“ dodal.

Fico si myslí, že pri prenájme budovy v Košiciach je ´vata´päť eur na mesiac na meter štvorcový pre SDKÚ-DS. Upozornil, že košický magistrát v Bielom dome prenajíma meter za 2,10 eur na mesiac. Cena v danej lokalite je premrštená. „Oni prenajali za 11 a v lokalite, kde sa prenajíma za päť eur. Toto je prípad, ktorý definitívne deklasuje SDKÚ a to najmä preto, lebo klame. Ja som najsmutnejší z Radičovej. Neveril by som, že bude takáto umelohmotná figúrka vo výklade,“ vyhlásil.

Za klamstvá označil Fico dnešné vyjadrenia riaditeľa DR Miroslava Mikulčíka. „Stratégia koalície je vyhovárať sa na Smer a Fica. Urobiť ma zodpovedným za prenájom budovy od nitrianskeho predsedu SDKÚ, to prekonáva všetky moje predstavy. Minister financií hodil celú kauzu na mňa a očakáva, že volič SDKÚ to prehltne,“ povedal Fico.

„Miklošov osobný priateľ, s ktorým chodí na lyžovačky, vrátane výletu vrtuľníkom na Aljaške, riaditeľ daňového riaditeľstva Mikulčík, v chaose a nadutosti, ktorú ako infekciu dostal od Mikloša, klame, až sa práši. Ak by tam bol detektor lži, tak vybuchne,“ povedal v súvislosti s Mikulčíkovou tlačovou besedou.

Podľa Fica klame aj prenajímateľ budovy a nitriansky okresný predseda SDKÚ-DS Ondrej Ščurka. Podľa Fica je klamstvo, že komisia v marci 2008 odporučila budovu predsedu SDKÚ na prenájom. „Ščurka ju do vlastníctva nadobudol až v júni v roku 2008,“ vyhlásil. Hrubé klamstvo je tiež, že bola zrušená dohoda s firmou VSH Development, ktorú v roku 2010 vybrali ako najlacnejšiu zo štyroch ponúk. Fico preto vyzýva kompetentných, nech predložia zmluvu, ktorá by potvrdzovala vypovedanie zmluvy s touto firmou.

Fico chce tiež vedieť, kto stojí za cyperskou firmou, ktorá stojí za celým obchodom. „Je to určite Slovák zo slovenského politického prostredia,“ uviedol.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu