Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Šokujúce priznanie poslanca SaS: V parlamente sú homosexuáli!

Martin Poliačik
Martin Poliačik

BRATISLAVA – Poslanec Martin Poliačik z liberálnej SaS prišiel s kontroverzným vyhlásením. V poslaneckých laviciach Národnej rady majú sedieť homosexuáli. S touto informáciou vyšiel na verejnosť po tom, čo sa počas včerajšej parlamentnej rozpravy zastal homosexuálov, lesieb a transgenderov. Koho tým myslel?

Poslanci za KDH včera poukázali na prenasledovanie a zabíjanie kresťanov vo svete. Navrhli preto prijať v tejto súvislosti vyhlásenie. Podľa Poliačika sa však máme orientovať skôr na Slovensko a „upratať si pred vlastným prahom“. Rezolúciu proti násiliu síce podporí, no pri obhajobe ľudských práv by podľa neho mali zákonodarcovia myslieť na všetkých, nie len na určité skupiny.

Svoje vyjadrenia neskôr vyostril a otvorene priznal, že v Národnej rade sedia aj inak orientovaní ľudia. „Kým nám inak sexuálne orientovaní spoluobčania v parlamente pomáhajú hlasovať za dobré zákony, berieme ich ako rovnocenných. Ale akonáhle začnú požadovať ochranu svojich práv alebo minimálne začať o nich diskusiu, je to označené za ′nemiestne′. Stredovek...,“ uviedol na svojom fanúšikovskom profile na sociálnej sieti Facebook Poliačik. Keď sme sa ho opýtali na konkrétnosti, vyjadrovať sa nechcel. „Nie, to vám nepoviem. Prepáčte. Je to osobnou záležitosťou každého jedného z nich,“ povedal pre Topky.sk.

Okrem politikov v parlamente spomenul aj hlásateľov správ v televízii, módnych návrhárov či kaderníkov, ktorí sú inak orientovaní. Ktovie, možno sa časom dozvieme, koho konkrétne poslanec myslel, dovtedy môžeme iba hádať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu