Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obvinený Vareha: Požiadal o samotku... Čoho sa bojí?

Vareha býva na samotke
Vareha býva na samotke

BRATISLAVA - Zdá sa, že podnikateľ Mikuláš Vareha, obvinený z 29 miliónového podvodu, sa bojí o svoj život. Podarilo sa nám totiž zistiť, že požiadal o to, aby bol vo väzení na samotke. O tom, či si rytier zo Zemplína, ktorý sa preslávil svojim zámožným životným štýlom, vydobyl nejaké ďalšie ústupky, štát mlčí. Jedno je isté, z pokojného spánku ho určite nebude rušiť chrápajúci spoluväzeň.

Podnikateľ, ktorého obvinili z krátenia dane, požiadal o celu bez spolubývajúceho potom, čo súd rozhodol, že zamieta ponúkanú kauciu 50-tisíc eur. Tým potvrdil vyšetrovaciu väzbu. Ministerstvo spravodlivosti priznalo, že Varehovi vyhovelo v jeho požiadavke. „V prípade väzby obvineného M. V. sa postupuje v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi. Je umiestnený v štandardnom režime a na vlastnú žiadosť je v cele sám,“ povedal nám hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla.

Momentálne o prípade rozhoduje špeciálna prokuratúra, ktorá má v najbližších týždňoch buď podať návrh na obžalobu alebo prípad uzavrie. Vareha bol v minulosti podozrivý zo spáchania viacerých trestných činov. Porušovania domovej slobody, podvodu, krádeže, ublíženia na zdraví alebo neodvedenia dane, no nikdy ho súd právoplatne neuznal vinným.

Kvôli stykom s Varehom čelí kritike aj prezident Ivan Gašparovič. Najskôr sa v médiách objavili informácie, že sa pred prezidentskou kampaňou ukazoval s prvou dámou Silviou Gašparovičovou, keď deťom spoločne rozdávali ovocie. Po tom, čo hovorca hlavy štátu poprel akékoľvek kontakty oficiálneho charakteru, objavili sa fotografie, ako sa Vareha zúčastnil inaugurácie prezidenta ako aj jeho hostiny počas volebnej noci, kde bol iba obmedzený počet ľudí na pozvánku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu