Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Pomsta či smäd? Varehovi vypustili tisíce litrov čuča!

Mikuláš Vareha
Mikuláš Vareha (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Sklad, do ktorého sa začiatkom týždňa vlámali neznámi ľudia a odrazili ventil na nádrži s jablčným vínom, má neslávne známeho majiteľa. Je ním pán Zemplína Mikuláš Vareha, vyšetrovaný za údajné obrovské daňové podvody.

Trh s jablčným vínom dostal pred niekoľkými dňami poriadnu ranu. V sklade, ktorý má ležať vo východoslovenskej obci Veľaty, spôsobili vlamači doslova spúšť. Po tom, ako odrazili vypúštací ventil na 11-tisíc litrovej nádrži s "čučom," vyliala sa z nej takmer polovica jej objemu - 5-tisíc litrov jablčáku.

Podľa našich informácii ide o firmu Tokaj Muškát. "Môžem to potvrdiť," uviedla pre Topky.sk bez ďalších podrobností košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Podľa obchodného registra ide o firmu Mikuláša Varehu so sídlom v obci Veľké Bary.

"U nás v obci je len tabuľa s názvom firmy na jednom z rodinných domov," reagoval starosta obce Albert Csizmadia. "Áno, patrí to pánovi Varehovi, ale o vlámaní do skladu som nepočul," dodal.

Polícia tvrdí, že k vlámaniu došlo vo Veľatoch v Trebišovskom okrese. "Sklad nie je v katastri našej obce," uviedla však pracovníčka obceného úradu. Podľa nej leží v susednej dedine Luhyňa, kde však o celej veci počuli prvýkrát. Vlámanie so škodou takmer deväťtisíc eur, zatiaľ zostáva záhadou.

Vareha čelí obvineniu z krátenia dane a poistného za fiktívne obchody, ktoré robil v rámci svojich poločností. Tých má podnikateľ niekoľko desiatok. Na základe obchodov s fiktívnym tovarom si mal uplatniť odpočet DPH za 866 miliónov korún (29 miliónov eur).

Stali ste sa svedkom mimoriadnej udalosti? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu