Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

RTVS prepustí 85 manažérov, ušetrí 2,5 milióna

Miloslava Zemková
Miloslava Zemková

BRATISLAVA - RTVS pripravuje prepúšťanie, tento rok by sa malo týkať približne 200 zamestnancov RTVS a už od 15. marca 85 manažérov. Potvrdila to dnes generálna riaditeľka RTVS Miloslava Zemková.

O miesta príde 85 manažérov. Ide o riaditeľov programových služieb, centier a tých útvarov, ktoré schválením novej štruktúry zanikajú.

Zemková potvrdila, že v súčasnosti má RTVS 132 riadiacich pracovníkov, 40 v rozhlase a 92 v televízii. Prepustením 85 z nich pôjde o úsporu 2,5 milióna eur.

Vedenie RTVS plánuje okrem manažérov prepustiť v tomto roku aj zhruba 200 zamestnancov. "Ide o úplne inú filozofiu postavenia celej organizácie," komentovala Zemková nový Organizačný poriadok.

Na základe neho bude manažment RTVS stavať aj rozpočet či vnútorné smernice. Riaditelia, ktorých prepustia, sa budú môcť podľa šéfky RTVS hlásiť do výberových konaní na nové pozície riaditeľov nových združených programových služieb a tvorivých centier. "Predpokladám, že z vnútorného prostredia obsadíme veľkú väčšinu nových funkcií."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu