Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Belousovová o večerníčkoch: Slovenská tvorba je v hrobe!

D. Lipšic, A. Belousovová, T. Galbavý, R. Kaliňák Zobraziť galériu (5)
D. Lipšic, A. Belousovová, T. Galbavý, R. Kaliňák

BRATISLAVA – Parlament vo štvrtok rozhodol vo verejnej voľbe o novom generálnom riaditeľovi Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Síce na druhý raz, ale predsa sa ním stala dočasná šéfka a najhorúcejšia kandidátka na tento post Miloslava Zemková. Pri pondelňajšom predstavovaní projektov okrem iného vyhlásila, že jedine STV v súčasnosti zaručí vysielanie večerníčkov. V parlamente sme sa preto spýtali našich politikov, aký večerníček by uvítali na obrazovkách RTVS. Ktorý z politikov by si najradšej pozrel Maťka a Kubka či No počkaj zajac?

Belousovová o večerníčkoch: Slovenská
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)
Minister vnútra Daniel Lipšic sa predviedol ako odborník na rozprávky. Medzi jeho najobľúbenejšie patrili v detstve Kremienok a Chocholúšik či klasika z východu No počkaj zajac. Odporučil však aj večerníček, ktorý ho oslovil aj z pracovných dôvodov. „Detektív Oriešok bol fajn, ten mi je tak rezortne blízky, paleta je pomerne široká,“ prezradil pre Topky.sk Lipšic.
Belousovová o večerníčkoch: Slovenská
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)
Poslanec a člen mediálneho výboru Tomáš Galbavý púšťal svojim deťom Včielku Maju. Novej šéfke RTVS Zemkovej by však doprial niečo iné. Večerníček, ktorý by jej nedovolil spať! „Budúcu generálnu riaditeľku čakajú veľmi ťažké a horúce časy. Odhadujem, že denne bude môcť spať maximálne 4 hodiny. Isteže nechcem, aby to bol horor, to sa do večerníčka nehodí. Ale bol by to večerníček špeciálne len pre pani Zemkovú,“ povedal s úsmevom poslanec SDKÚ.
Belousovová o večerníčkoch: Slovenská
Zobraziť galériu (5)
Annu Belousovovú, ktorá napriek svojmu odchodu z SNS zostala verná národne ladeným témam, by potešil slovenský večerníček. „Tie sme mali veľmi pekne natočené, ale ja by som uvítala taký, ktorý by bol natočený teraz. To znamená, aby pokračovala slovenská animovaná a nielen animovaná tvorba. Aby pokračovala alebo sa naštartovala, lebo ona je úplne niekde v hrobe,“ vyjadrila sa. Spomedzi rozprávok, ktoré kedysi sledovala, si spomenula na Maťka a Kubka.
Belousovová o večerníčkoch: Slovenská
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)
Poslanec za Smer Robert Kaliňák vidí, že existencia slovenského večerníčka je ohrozená. Dôvodom je podľa neho obrovský výber rozprávok na iných kanáloch, ktoré ponúkajú kreslené krátke filmy celý deň. „Pre našu generáciu boli večerníčky základným výchovným prostriedkom boja dobra a zla a my sme vtedy nemali iný výber,“ zaspomínal si. Ako sám povedal, aby boli vyvážené obidve svetové strany, kombinovane sledoval rozprávky Tom a Jerry a No počkaj zajac.


Poslanci sa však zhodujú na tom, že večerníček nie je to, na čom stojí a padá podstata RTVS. V každom prípade dostala nová šéfka Zemková niekoľko tipov, čo púšťať deťom na dobrú noc.

Večerníčky politikov


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu