Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rada prešetruje televíziu Joj pre Martinku z Turca

Martinka z Turca valcovala sledovanosť
Martinka z Turca valcovala sledovanosť

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) uložila na včerajšom rokovaní niekoľko pokút. Nevyhli sa jej obe najsledovanejšie komerčné televízie. Joj-ka si zavarila aj vďaka relácii Martinka Kleopatra z Turca.

Pokutu 700 eur dala rada spoločnosti Markíza-Slovakia v súvislosti s vlaňajším odvysielaním prieskumu verejnej mienky v čase moratória v rámci programu Teleráno.

Sankciu vo výške 2500 eur dostala spoločnosť MAC TV, ktorá prevádzkuje televíziu Joj, keďže táto nedodala súvislý záznam z dní 28-30. septembra 2010, ktorý si rada vyžiadala. Taktiež ju rada upozornila na porušenie zákona za príspevok Belousovová prišla aj o Čadcu v programe Noviny z novembra minulého roka. Príspevok vyhodnotila ako spravodajsky neobjektívny.

Rada okrem toho začala viaceré správne konania voči MAC TV, ktorá čelí podozreniam z porušenia ochrany maloletých napríklad v súvislosti s odvysielaním upútaviek bez trvalého označenia piktogramom, s odvysielaním programu Noviny Plus – Martinka Kleopatra z Turca z decembra minulého roka alebo s odvysielaním programu Trhni si v januári.

Voči spoločnosti začala správne konania aj pre možné porušenie zákona, pokiaľ ide o neoddelenú reklamu, ďalej v súvislosti s nedodaním súvislého záznamu vysielania zo dňa 13.12.2010 a tiež s odvysielaním reklamného spotu na liek Oscillococcinum a na liek MIG-400 v decembri minulého roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu