Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovensko uzavrelo veľvyslanectvo v Líbyi

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenská republika uzatvorila svoje veľvyslanectvo v Líbyi. Potvrdil to hovorca Ministerstva zahraničných veci SR Ľubo Schwarzbacher.

O uzavretí ambasády rozhodol podľa jeho slov minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda z dôvodu nepokojov v tejto severoafrickej krajine. Naši diplomati sa vrátia do vlasti francúzskym lietadlom. Ide o slovenského chargé de affaires s manželkou, veľvyslanec je už na Slovensku. SR bude krajinu nateraz pokrývať z Egypta. Líbyu zmietanú nepokojmi opustila trojica ďalších Slovákov.

"Môžeme potvrdiť, že z líbyjského prístavu Misuratha vyplávala v piatok večer talianska loď, na palube ktorej sú aj traja slovenskí občania, ktorí nás požiadali o pomoc pri opustení Líbye," informoval Schwarzbacher. Zo 16 Slovákov, ktorí vládu požiadali o pomoc, v súčasnosti v krajine ostávajú už len traja.

V piatok Tripolis opustil aj Slovák, ktorý pracoval pre americkú naftársku spoločnosť. Toho americký špeciál odviezol do Dubaja. Podľa posledných informácií po zrážkach, ku ktorým došlo v noci na sobotu medzi stúpencami a odporcami vodcu krajiny Muammara Kaddáfího, v líbyjskom hlavnom meste zavládol pokoj. Prívrženci líbyjského lídra údajne zabarikádovali mesto, aby do Tripolisu nemohli vstúpiť odporcovia režimu z ďalších miest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu