Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Napečme rožky a koláče, kalašnikovy dajme do skladov, navrhol Slota

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA – Rožky, koláče, kalašnikovy, Maďarsko, Orbán, Líbya, teplárne a širokorozchodná trať, to všetko dnes na svojej tlačovej besede komentoval šéf SNS Ján Slota.

Slovenskí policajti, pokiaľ nepôsobia v špeciálnych jednotkách, nemajú byť prečo ozbrojení samopalmi. "Vyzývam pána najmúdrejšieho a najčestnejšieho policajného prezidenta (Jaroslava Spišiaka), aby vrátil tie 'kalašnikovy' do skladov," vyhlásil.

"Je to komické, keď vidím našich policajtov behať s tými samopalmi na pleci, dokonca ich niektorí pri svojej práci aj stratili," uviedol. Bezpečnostná situácia na Slovensku nie je podľa neho zďaleka taká zlá, aby museli byť bežní policajti ozbrojení samopalmi a súčasný stav je dehonestujúci.

Za dehonestujúci považuje aj zámer rozdávať občanom v hmotnej núdzi múku a cestoviny."Je to paródia. Toto sa už skutočne blížime k Stredoafrickej republike, že chceme rozdávať múku, aby národ nehladoval," uviedol.

"Ryža a múka sa rozdáva v tých najchudobnejších krajinách. Ak už, napečme z tej múky koláče a rožky a tie dávajme do detských domovov a domovov dôchodcov," navrhol.

Až potom Slota pokračoval svojou tradičnou agendou. "Vyzývam vládu, aby nezosmiešňovala Slovensko návrhmi dvojstranných zmlúv s Maďarskom," uviedol. „Pre Orbána je celá naša vláda absolútna nula," zdôraznil. Osobne by zrušil aj zmluvu o priateľstve a dobrých susedských vzťahoch s Maďarskom, ktorú podpísal ako premiér ešte Vladimír Mečiar, keďže ju podľa neho maďarská strana vo viacerých bodoch nedodržiava.

Slota komentoval aj vývoj v severnej Afrike: „Exodus, ktorý začína v severnej Afrike môže mať nenormálne dopady na celú Európu." "Aj keď sa to na prvý pohľad javí ako demokratizácia, mám obavy, že to skončí ako islamizácia," povedal Slota, podľa ktorého boli tuniský a egyptský prezident "americkí lokaji".

Slovenská vláda sa podľa neho "hrá na pštrosa v púšti", namiesto toho by sa však už teraz mala pripravovať na možnosť, že EÚ bude chcieť distribuovať utečencov do členských štátov.

Slota zopakoval postoj k privatizácii teplární, ktoré by podľa neho mali byť bezplatne prevedené na mestá. Podľa neho je "už dopredu rozdelené, komu pôjdu". Naďalej podporuje výstavbu širokorozchodnej trate na Slovensku, ktorá by podľa neho podporila okrem iného aj obchod s Čínou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu