Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Belousovová: Budem nezávislá, Slota je minulosť

Anna Belousovová
Anna Belousovová

BRATISLAVA – Anna Belousovová bude po vylúčení z SNS v parlamente pôsobiť ako nezávislá poslankyňa. Neprezradila, či založí novú stranu, alebo vstúpi už do nejakej existujúcej. „Budem verná ideálom skutočnej národnej strany. Inú ako národnú politiku neviem robiť. Slovenský národ dnes nemá ponuku národnej politiky,“ povedala dnes na tlačovej besede.

Predsedníctvo SNS v stredu jednomyseľne rozhodlo o vylúčení Belousovovej zo strany pre poškodzovanie mena a záujmov strany. Podľa predsedníctva nezvládla svoju nenaplnenú mocenskú ambíciu v SNS.

Belousosová vylúčenie zo strany očakávala. „SNS nemá schopnosť sebareflexie, vnútornej očisty a reformy. Nie sú na to mechanizmy. Kritický hlas sa berie ako osobný útok,“ vyhlásila. Zároveň dodala, že Slota je pre ňu minulosť a onedlho bude minulosť aj pre Slovensko. „Život je vzácny. Trávim ho s ľuďmi, ktorí ho obohacujú,“ uviedla.

Belousovová tvrdí, že jej kritika sa nezačala po voľbách. „Pokúšala som sa od polčasu volebného obdobia kritizovať vnútrostranícke problémy. Považovala som za potrebné pred snemom dať alternatívu. Žiadala som zhodnotiť voľby, aby bola vyvodená zodpovednosť voči tým, ktorí zapríčinili, že SNS stratila viac ako 140 000 voličov. Každý normálny politik si musí vážne spytovať svedomie, prečo sme prišli o viac ako sedem percent. Na miesto toho nastáva moje vylúčenie,“ konštatovala. Podľa nej vedenie strany sa snaží presvedčiť, že to nie ono, ale ona bola príčinou neúspechu.

„Neodišli kvôli mne. Tú odpoveď prečo poznáme všetci, celé Slovensko, len vedenie SNS to nechce vidieť. Boli to kauzy, nominanti toho človeka, ktorý ich tam dostal. Nástenkový tender, predaj emisií, Gemerský mlyn, predaj ďalších emisií cez teplárne,“ uviedla bývalá prvá podpredsedníčka SNS. Považuje preto za amorálne, že namiesto vyvodenia dôsledkov za prepad SNS, rozhodujú o jej vylúčení.

„SNS je v hlbokej morálnej kríze, z ktorej nie je schopná vyjsť. Zlodej kričí chyťte zlodeja. Mám s vedením rozdielne hodnoty, názory,“ dodala. Belousovová pripomenula, že v SNS je od začiatku. „SNS vtedy a dnes je nebe a dudy. Ľudia boli vtedy zapálení za ideály, za vznik samostatného Slovenska, za národný štát. SNS od týchto ideálov odstúpila. Budem v Národnej rade SR nezávislý poslanec. Budem verná ideálom skutočnej národnej strany. Inú ako národnú politiku neviem robiť. Slovenský národ dnes nemá ponuku národnej politiky,“ vyhlásila.

Pre väčšinu politikov je podľa Belousovovej národ elektorát. Národ chápu len na jedno použitie, raz za štyri roky. „Chcem zostať politikom, pre ktorého národ bude národom a nie elektorátom,“ vyhlásila s tým, že o ďalších plánoch bude informovať v príhodnom čase. „Sú ďalší ľudia, ktorí ma v SNS podporujú. Medzi nimi budú aj poslanci. Aj členovia, nie krajskí a okresní predsedovia, ale ľudia z miestnych organizácií,“ Belousovová sa nevzdá poslaneckého mandátu, na čo ju vyzvalo predsedníctvo, pretože aj vďaka nej je SNS v parlamente.

Online rozhovor s Annou Belousovovou bude na Topkách dnes o 13:00!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu