Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SNS: Belousovová, symbol hašterivosti, končí

Anna Belousovová
Anna Belousovová

BRATISLAVA - Anna Belousovová v SNS končí pre poškodzovanie mena a záujmov strany. Podľa predsedníctva Belousovová nezvládla svoju nenaplnenú mocenskú ambíciu v SNS. Dnes o tom jednomyseľne rozhodlo predsedníctvo SNS.

"Jej túžba po moci ako aj nenaplnené životné očakávania ju dostali do pozície symbolu hašterivosti a skrytej agresie na slovenskej politickej scéne. Aroganciu svojho správania potvrdila tým, že sa nezúčastnila na rokovaní poslaneckého klubu ani Predsedníctva SNS, kde mala možnosť sa obhájiť," píše sa v stanovisku predsedníctva SNS.

„Demokratkou“ a „kritičkou“ sa stala podľa predsedníctva až po opätovnom získaní stabilného poslaneckého mandátu. Predsedníctvo SNS ju zároveň vyzvalo na vrátenie poslaneckého mandátu.

Predsedníctvo SNS skonštatovalo, že svojimi mediálnymi výstupmi a útokmi na SNS a jej predstaviteľov za posledný polrok Belousovová strane ublížila viac ako všetky médiá spolu. "Kritizovala stranu bez toho, že by sa snažila o internú kritiku a nápravu, hoci bola dlhé roky členkou vedenia SNS. Pozoruhodné je, že jej verbálne vyjadrovanie je totožné s jej komunikáciou pri rozbíjaní SNS pred desiatimi rokmi. To len dokazuje, že sa pod jej maskou distingvovaného človeka skrýva osoba, bažiaca len po osobnej moci a funkcii, ktorá je pre to navyše ochotná zničiť všetko, aj vlastnú stranu," konštatovalo predsedníctvo.

SNS sa podľa vedenia strany dnešným rozhodnutím predsedníctva definitívne lúči so spôsobom mocenskej politiky, intríg a zastrašovania, ktorý sa A. Belousovová snažila v jej vedení v minulosti presadzovať, a nastúpila s novým vedením na novú cestu obrody SNS. Podľa stanov SNS disciplinárnym postihom za porušenie straníckej disciplíny môže byť napomenutie, pozbavenie straníckej funkcie alebo vylúčenie zo strany.

Návrh na disciplinárne konanie proti Belousovovej podal krajský predseda SNS v Žiline Milan Frič. Slota a Belousovová sa dostali do konfliktu pred snemom SNS. Belousovová kritizovala Slotu za kauzy, ktoré sú spájané so stranou počas posledných štyroch rokov, keď boli vo vláde. Belousovová už v utorok tvrdila, že predsedníctvo ju zo strany vylúči. Vyjadrenie predsedu Jána Slotu, že jej vylúčenie by bolo nesprávnym krokom, označila za pokrytectvo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu