Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V Rakúsku prišli s podivným nápadom: V dome hrôzy zvrhlíka Fritzla budú bývať utečenci

Svitá miestu hrôzy na lepšie časy? Zobraziť galériu (2)
Svitá miestu hrôzy na lepšie časy? (Zdroj: SITA, Youtube/AP Archive )

AMSTETTEN - Dom rakúskeho zvrhlíka dostane šancu vylepšiť si karmu. Za jeho nový osud môže fakt, že ho jednoducho nikto nechce kúpiť a bývať v ňom. Každému sa vybaví dlhoročné Fritzlovo zneužívanie vlastnej dcéry v temnej pivnici.

Z veľkého domu Josefa Fritzla, prezývaný ako „dom hrôzy“, sa má stať ubytovanie pre žiadateľov o azyl. A to napriek tomu, že v ňom roky opakovane znásilňoval vlastnú dcéru. V najbližších dňoch má byť v dome v Amstetten ubytovaných 50 utečencov, pretože miestnym úradom sa nepodarilo nájsť kupca, uvádza portál Express.co.uk.

Slováci majú tých najúchylnejších susedov: Čítajte, čo ukrývajú v pivniciach!

Dom až doteraz ponúkali na predaj za 200-tisíc eur, ale kvôli svojej minulosti už roky zíva prázdnotou. Aby sa predišlo jeho pretvoreniu na turistickú atrakciu, inkriminovanú pivnicu vyplnili betónom. „Zbavili sme dom všetkých hrozných spomienok a teraz je k dispozícii ako ubytovanie pre utečencov. Zhruba 50 ľudí by sa do Amstetten mohlo nasťahovať okamžite,“ spresnil právnik Walter Anzboeck, likvidátor Fritzlovho panstva.

V Rakúsku prišli s
Zobraziť galériu (2)

Miestni obyvatelia z najnovšieho plánu nie sú nadšení, ale nemajú inú možnosť. Právny zástupca Fritzlovho majetku sa rozhodol takto. Predtým, ako Fritzla vo veku 73 rokov uväznili, vlastnil niekoľko nehnuteľností. Od roku 2009 je jeho dvojpodlažný „dom hrôzy“ neobývaný, aby sa v najbližších dňoch stal útočiskom pre tých, ktorí v prvom rade potrebujú pomoc a temnú minulosť domu nepoznajú.

Viac o téme: DomZvrhlíkJosef FritzlAmstetten
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu