Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Prezidentka Čaputová praje každému občanovi dôstojný život: Po vstupe do EÚ hlas Slovenska zosilnel, dodala

prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (2)
prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Všetci by mali mať skutočné príležitosti nájsť si pracovné uplatnenie a dokázať sa postarať o seba a svoje rodiny. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová pri príležitosti stredajšieho Sviatku práce. Okrem toho spomenula aj vstup SR do štruktúr EÚ, ku ktorému prišlo pred dvadsiatimi rokmi.

archívne video

Slovensko musí byť v EÚ a NATO partnerom a spojencom nielen na papieri, uviedla Čaputová (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Dôstojné pracovné podmienky 

"Prajem každému, aby práca bola miestom, kde sa realizuje, kde využíva svoje schopnosti a nadanie a ktorú vykonáva v dôstojných pracovných aj mzdových podmienkach. Osobitne v prípade mladých ľudí, ktorí dosiahli nižšiu kvalifikáciu alebo čelia generačnej chudobe," poznamenala na sociálnej sieti.

V tejto súvislosti hlava štátu poukázala na ľudí s rôznymi kvalifikáciami, ktorí sú nútení cestovať za prácou do zahraničia. "Odchádzate zo Slovenska, aby ste dokázali uživiť seba a svoje rodiny. Dôsledkami sú neraz rozdelené rodiny a deti, ktoré sú poznačené strádaním svojich rodičov," skonštatovala. Želá si, aby sa darilo lepšie rozvíjať všetky časti Slovenska. "Aby mal každý a každá príležitosť nájsť si prácu, ktorá mu zabezpečí dôstojný život u nás doma," dodala.

Jedno z najlepších rozhodnutí SR

"Už 20 rokov sme Európskou úniou - spoločenstvom hodnôt, slobody, solidarity a bezpečnosti. Náš hlas zosilnel a naša spoločnosť sa stala prosperujúcejšou. Vstup do EÚ bolo jedným z najlepších rozhodnutí v novodobej histórii Slovenska," poznamenala hlava štátu.

Ako Únia sme jej slova dokázali, že ak budeme spolupracovať, budeme silnejší a úspešnejší.

Viac o téme: VýročiePríležitostiZuzana ČaputováPracovné uplatnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu