Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Na dovolenku na tomto obľúbenom ostrove radšej zabudnite: Vraždy na dennom poriadku a vojny mafie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KORZIKA – Dovolenkári sa stále hrnú do hotelov a letovísk na francúzskom ostrove Korzika. Tento najzelenší a najhornatejší ostrov v Stredozemnom mori láka predovšetkým svojimi plážami. Aktivisti však tvrdia, že turisti nevedia o hroziacich nebezpečenstvách. Na území údajne operuje mafia.

Mafiáni, ktorí chcú zarobiť na prosperujúcom cestovnom ruchu, urobili z idylického francúzskeho ostrova riskantnú vyhliadku pre návštevníkov. Napriek nádherným plážam a pokojnému ostrovnému životu skrýva Korzika severne od Sardínie temné tajomstvo. V rokoch 2016 až 2018 mala najvyššiu mieru vrážd v Európe, pričom na každých 1 000 obyvateľov (355 000 obyvateľov) pripadalo 4,9 vrážd. Zabíjanie je všeobecne považované za súčasť pokusov organizácie v štýle mafie ovládnuť ostrov a zarobiť na turistickom priemysle praním špinavých peňazí cez bary a reštaurácie.

Na dovolenku na tomto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Počet vrážd je silne spojený s organizovaným zločinom – s gangmi, ktoré sa podieľajú na drogách, verejných prácach a likvidácii odpadu,“ pre denník The Sun povedala Valerie Clemensová, členka organizácie „Mafia No Life Yes Collective“, ktorá sa snaží získať väčšie právomoci pre políciu, aby mohla zakročiť proti gangom. „Ak ste turista a idete na Korziku, možno si nemyslíte, že narazíte na problém. Ale ľudia, ktorí riadia gangy, majú mafiánske vlastnosti a Korzika má najvyššiu mieru vrážd v Európe. Nevinní ľudia môžu skončiť mŕtvi,“ uviedla a dodala, že polícia nemá kontrolu kvôli legislatíve.

Začiatkom tohto mesiaca sa do centra pozornosti dostala správa o únose 20-ročného modela Freddyho Knatchbulla, ktorý je príbuzný kráľa Charlesa. Počas natáčania seriálu „Made In Chelsea“ ho údajne mafiáni odtiahli do auta. Incident pochopiteľne vystrašil ostatných členov štábu. „Členovia štábu boli veľmi znepokojení. Bolo tam päť statných mužov, boli zastrašujúci a nepriateľskí a zamkli dvere auta s Freddym vnútri. Celé veky ho odtiaľ nikto nemohol vyslobodiť,“ uviedol nemenovaný zdroj podľa denník Daily Star.

Viac o téme: DovolenkaMafiaKorzika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu