Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nemeckom otriasa hororový prípad: Pár väznil, zneužíval, týral a takto kruto vraždil ženy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BIELEFELD - Nemecká polícia vyšetruje zvláštny prípad dvojnásobnej vraždy. Partnerskú dvojicu zo Severného Porýnia-Vestfálska podozrieva z toho, že vo svojom dome v meste Höxter zadržiavala dve ženy, ktoré následne zavraždila. Jedna z obetí pritom v tom čase mohla používať mobilný telefón, obe potom so svojimi väzniteľov chodili von. Dvojica podozrivých vo veku 47 a 46 rokov je teraz vo väzbe.

Otrasný prípad sexuálnej zvrátenosti: Otec (56) znásilňoval dcéru od 9 rokov, má s ňou osem detí

Svoju prvú známu obeť nalákala dvojica na inzerát na zoznámenie. Štyridsaťjedenročnú Susanne F. potom podľa polície pár v dome niekoľko týždňov zadržiaval a zneužíval. Nie je pritom jasné, prečo obeť neutiekla alebo sa o to nepokúsila, keď bola opakovane videná na ulici po boku svojich trýzniteľov. Žena nakoniec podľahla zraneniu hlavy.

Druhou obeťou sa podľa dnešného vyjadrenia polície stala už v roku 2014 tridsaťtriročná Annika W., ktorej telo páchatelia najprv zmrazili, postupne nakrájali na malé kúsky a potom spálili. Prach z jej pozostatkov následne rozsypali v okolí svojho domu. Aj táto žena sa pritom niekedy s dvojicou páchateľov objavila na ulici a navyše zo svojho mobilného telefónu počas zadržiavania posielala textové správy. Pár ju na určitý čas dokonca na úrade v Höxteri oficiálne prihlásil na pobyt, aby ju po smrti zase odhlásil.

Ani jednu zo žien nedržal pár bývalých manželov podľa polície v osobitnej miestnosti, ale žil s nimi viac-menej spoločne. Keď ale ženy neposlúchali, pripútali ich páchatelia ku kúreniu alebo k vani, a to napríklad aj na celú noc. Ženy tiež bili, alebo im trhali vlasy. Nakoniec ich ostrihali dohola.

Vyšetrovatelia majú podozrenie, že pár vo svojom dome zneužíval aj ďalšie ženy. Jednu z nich už identifikovali. Obvinený štyridsaťšesťročný Wilfried W. vraj navyše zneužíval aj svojou partnerku a zároveň exmanželku Angeliku B., ktorá sa s ním na trýznení ostatných žien podieľala. Muž vinu odmieta a pripisuje ju svojej partnerke. Tá s políciou spolupracuje.

Vyšetrovatelia zatiaľ nemajú indície, ktoré by ich viedli k domnienke, že by niektorý z páchateľov mal zníženú inteligenciu. Dvojica podľa nich postupovala podľa plánu. Motív vidia policajti skôr než v sexuálnej oblasti v tom, že pár chcel nad svojimi obeťami požívať moc. Podľa denníka Spiegel Wilfrieda W. v roku 1995 poslal súd do väzenia za ublíženie na zdraví, obmedzovanie slobody a nátlak na dva roky a deväť mesiacov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu