Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Študentka opísala sekundy hrôzy teroru v Berlíne: Všade krv, telá a srdcervúci krik

Teror v Berlíne Zobraziť galériu (2)
Teror v Berlíne (Zdroj: SITA/AP)

BERLÍN - Do konca života bude na Berlín so slzami v očiach spomínať austrálska študentka Trisha O'Neillová. V Nemecku bola na výmennom štúdijnom pobyte. Po úspešnom zvládnutí poslednej skúšky išla v pondelok večer oslavovať na berlínske vianočné trhy. Na vlastnej koži pocítila brutálny teror. Ako opísala, všade bola krv, telá a ozýval sa žalostný krik.

Trisha O'Neillová sa vybrala nasávať vianočnú atmosféru na námestie Breitscheidplatz v Berlíne. "Sedeli sme vedľa stánku s vareným vínom, keď sa zrazu ozvala veľká rana a začali na mňa padať ľudí," opísala študentka pre portál ABC. Okolo ôsmej večer sa radostná vianočná nálada behom sekundy zmenila na výjav ako z apokalypsy. "Videla som, ako sa veľký čierny nákladiak rúti priamo na trh. Zrazil toľko ľudí .... Potom zhasli svetlá a všetko bolo zničené. Počula som krik a potom zrazu všetci stuhli. Všade bola krv a ľudské telá. Niektorí ľudia vrátane detí a dôchodcov sa nehýbali, ďalší začali plakať," opísala. 

Študentka opísala sekundy hrôzy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: abc.net.au)

Ako ďalej uviedla, šok trval krátko, ľudia, ktorí neboli zranení, začali okamžite pomáhať. "Zrazu sa ľudia dali do pohybu a odstraňovali popadané trosky z ostatných. Snažili sa ľuďom pomôcť," povedala Austrálčanka s tým, že potom sa pobrali do bezpečia.


Prečítajte si aj:

 Slovensko reaguje na masakru v Berlíne: Strach z útoku aj u nás, prezradil Kaliňák


V pondelok vošiel na vianočné trhy v berlínskej štvrti Charlottenburg kamión, podľa vyšetrovateľov pravdepodobne úmyselne, 12 ľudí je mŕtvych. Za volantom ukradnutého kamióna sedel podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov muž pochádzajúci z Pakistanu alebo Afganistanu, ktorého polícia zadržala. Malo by ísť o muža, ktorý prišiel do Nemecka vo februári 2016 ako utečenec. Jeho totožnosť je však stále nejasná, keďže údajne používal viacero identít.

 

 

Viac o téme: útok Berlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu