Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Minister školstva Drucker: Ešte stále sa musíme ako krajina učiť! Najväčšou výzvou je odchod mladých ľudí do zahraničia

Minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker Zobraziť galériu (3)
Minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker (Zdroj: Facebook/Tomáš Drucker)

BRATISLAVA - Prirodzenou súčasťou EÚ je nielen spolupráca, ale aj vzájomná konkurencia záujmov, požiadaviek aj rôznych predstáv o budúcnosti. Vďaka vstupu do Európskej únie sme dostali príležitosť na nebývalý rozvoj. Napriek tomu je odchod množstva mladých ľudí do zahraničia veľkým problémom. Myslí si minister školstva SR.

archívne video

Ministerstvo školstva zavádza regionálne príspevky učiteľom (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

V deň, keď si na Slovensku pripomíname sviatok práce, sa na sociálnej sieti vyjadril aj súčasný minister školstva výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker. Podľa jeho slov je Slovensko dvadsať rokov súčasťou najsilnejšieho zoskupenia slobodných, bezpečných, demokratických a úspešných štátov na svete. Týmto zoskupením má na mysli Európsku úniu.

"Vďaka vstupu do Európskej únie (EÚ pozm. red.) sme dostali príležitosť na nebývalý rozvoj, získali sme možnosť žiť, cestovať, študovať či pracovať prakticky na celom kontinente," vyjadril sa na úvod minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR. 

Minister školstva Drucker: Ešte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ako pokračoval, nie všetko je bez problémov. Priblížil, že prirodzenou súčasťou EÚ je nielen spolupráca, ale aj vzájomná konkurencia záujmov, požiadaviek a rôznych predstáv o budúcnosti. 
"Ešte stále sa musíme ako krajina učiť lepšie presadzovať vlastné záujmy a požiadavky a získavať pre ne spojencov. Za to sme zodpovední iba my," vysvetlil. 

Najväčšia výzva 

Pre ministra Druckera je z pohľadu rezortu školstva rozhodne najväčšou výzvou odchod množstva mladých ľudí do zahraničia. Aj to vidí ako dôsledok slobody. "Vytvára to na nás všetkých tlak, aby sme mladým ponúkali kvalitnejšie vzdelávanie aj lepšie príležitosti na dobrý život tu doma. Je to pre nás príležitosť, ako sa zlepšiť, modernizovať Slovensko a zaistiť ďalšie desaťročia rozvoja našej krajiny v EÚ," dodal.

Minister školstva Drucker: Ešte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Na záver dodal, že Slovensko má šťastie keď leží v tomto priestore. "A hoci treba mať šťastie, treba si to aj zaslúžiť. S tým súvisí naša zodpovednosť. Máme možnosť spoločne dotvárať Európu v akej chceme žiť," povedal na záver Tomáš Drucker, minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR.

Viac o téme: Minister školstvaSlovenskoTomáš DruckerPolitikaHLAS-SDVýročie vstupuOdchod mladých do zahraničia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu