Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Úspešná akcia policajtov: Za korupciu zatkli starostu a niekoľko vysokých úradníkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BELEHRAD - Záhrebského starostu Milana Bandiča a niekoľko vysokých úradníkov dnes zatkli pre údajnú korupciu. Oznámili to chorvátske médiá, ktoré citovali políciu, informovala tlačová agentúra DPA.

Národný policajný úrad pre potlačenie korupcie a organizovaného zločinu (USKOK) uviedol, že po "niekoľkomesačnom vyšetrovaní trestnej činnosti" zatkol niekoľko ľudí, ktorí čelia obvineniam v súvislosti so zneužitím funkcie.Bandič je starostom chorvátskej metropoly od roku 2005 a bol ním aj v rokoch 2000-2002. Chorvátsko je od júla 2013 členskou krajinou Európskej únie a zaviazalo sa zlikvidovať korupciu.

Chorvátska tlačová agentúra Hina uviedla, že spolu s Bandičom bol zatknutý  predseda predstavenstva mestského podniku služieb Zagrebački Holding, Slobodan Ljubičič. a spolumajiteľ spoločnosti CIOS na  likvidáciu priemyselného odpadu , Petar Pripuz. Chorvátske médiá dnes večer s odvolaním sa na neoficiálnu informáciu oznámili, že zadržaní sú podozriví z radu trestných činov súvisiacich s korupciou, ktorými finančne poškodili rozpočet mesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu