Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

MIMORIADNE Poplach v Bratislave! Všetky školy evakuujú deti: Anonym z Ruska sa vyhráža vraždiť v mene Allaha

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Viacerým rodičom prišla ráno správa o tom, že na škole, ktorú navštevuje ich dieťa, je nahlásená bomba. Polícia preto okamžite začala konať a školy evakuovať. Riaditelia škôl posielajú rodičom správy, že prerušujú vyučovanie a deti posielajú domov.

Obrovská dráma v Bratislave. Na viacerých školách bola dnes ráno nahlásená bomba. Polícia preto začala okamžite deti evakuovať. Podľa našich informácií ich mali pustiť domov.

archívne video

SOŠ hotelovú v Bratislave museli evakuovať (Zdroj: Topky/Maarty)

Aktualizované 11:32 Situácia sa postupne dostáva "do normálu" aj v Petržalke, kde dostalo výhražný e-mail deväť z 11 základných škôl. "Polícia prehľadáva všetky spoločné priestory - šatne, kabinety, jedálne, telocvične, aby zaistila bezpečnosť detí aj personálu. Vyučovanie bolo prerušené, no postupne sa vracia do normálu," povedala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková s tým, že situáciu priebežne sledujú a komunikujú s vedením škôl.

10:59 Policajti aktuálne prehľadávajú priestory všetkých mestských škôl v Starom meste. "Po dohode s vedením škôl, triedne učiteľky a učitelia osobne vyzývajú rodičov, aby si deti zo škôl prišli vyzdvihnúť. Vzhľadom k tomu, že polícia musí dotknuté priestory uzavrieť na niekoľko hodín, vyhodnotili školy toto riešenie ako najlepšie. Prosíme, nepodliehajte panike a pokiaľ je to možné, vyzdvihnite svoje deti zo škôl, ktorých zriaďovateľom je mestská časť. Žiadne výbušniny sa v školách podľa aktuálnych informácií zatiaľ nenašli," informuje o tom bratislavská mestská časť Staré mesto na sociálnej sieti.

Aktualizované 10:35 - Predseda regionálneho združenia bratislavských mestských častí a starosta Ružinova Martin Chren spresnil, že vyhrážku dostalo viac ako 26 škôl na území hlavného mesta. "Skoro ráno sme sa dozvedeli, že niekoľko ružinovských základných škôl dostalo bombovú vyhrážku prostredníctvom e-mailu. Čoskoro sme sa dozvedeli, že najmenej 26 škôl v celej Bratislave dostalo presne rovnakú vyhrážku," uviedol Chren.

Mestské časti v tejto súvislosti podľa neho spolupracujú s Policajným zborom, ktorý školy priebežne kontroluje. Hrozbu vyhodnotil ako nízku. "Vyučovanie by v týchto chvíľach malo pokračovať," doplnil Chren.

Informáciu o bombe potvrdila aj policajná hovorkyňa. "Policajti krajského riaditeľstva PZ v Bratislave preverujú oznámenia o údajnom uložení výbušnín v priestoroch viacerých škôl na území Bratislavy," poznamenala. Viac informácií však nateraz neposkytla. "Bližšie informácie poskytneme, akonáhle to situácia umožní," dodala.

Šokujúci e-mail

Redakcia topky.sk má k dispozícii výhražný e-mail, ktorý bratislavské školy dostali. E-mail je odoslaný z ruskej adresy. Útočník sa v ňom odvoláva na Alaha a oznamuje, že v škole je veľa výbušnín a plánuje masívny útok nožmi. Zaútočiť údajne chce aj nákladnými autami plnými výbušnín. 

Nám sa podarilo získať správu jednej z bratislavských základných škôl, ktorá okamžite prerušila vyučovanie a deti poslala domov. "Vážení rodiča! Z mimoriadnych dôvodov musíme dnes 3.5. 2024 prerušiť vyučovanie. Prosím rodičov, ktorí si môžu prísť prevziať deti do školy, aby tak urobili. Kontaktujte triednych učiteľov.  Deti sú v poriadku vo svojich triedach so svojimi triednymi učiteľmi," napísala riaditeľka školy Podľa našich informácií majú niektoré deti čakať v daždi, kým po nich prídu rodičia.

Viac o téme: ŠkolyBombaEvakuáciaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu