Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Výroky týždňa: Bugárova kur*a, Matovič z Marsu a Radičová ako Dievča leta

Budova Národnej rady SR
Budova Národnej rady SR (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov slovenských politikov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

11. júl – „Samozrejme, neviem. Ja žijem na Marse. Každý večer tam lietam raketou." Igor Matovič z Obyčajných ľudí reagoval na tvrdenia emitentom stravných lístkov, ktorí prišli protestovať pred parlament. Tí tvrdili, že Matovič nevie, ako to skutočne funguje s gastrolístkami a s obedovým menu v reštauráciách a že nevie, ako obyčajní ľudia skutočne žijú.

11. júl – Páni z vládnej koalície chcú ísť na dovolenky, tak sa rozhodli, že prerokujú len to, čo potrebuje vláda a všetko ostatné sa preloží na september. Opäť sa ukázalo, že tento parlament slúži len a len vláde.“ Šéf Smeru Robert Fico sa ohradil voči tomu, že koaličná rada rozhodla o tom, že kvôli plánovaným dovolenkám poslancov sa presunie rokovanie o niektorých bodoch na september.

12. júl – „To asi nie. Nespĺňam vekovú hranicu.“ Premiérka Iveta Radičová to povedala po tom, čo sme sa jej na festivale Pohoda spýtali, či by sa tiež chcela stať Dievčaťom leta.

12. júl – „Používajú nás ako cvičené opičky, od ktorých očakávajú, aby sme im stláčali určené knoflíčky, ale nechcú dodržiavať sľuby. Odmietame zastávať naďalej rolu špinavej handry.“ Podľa Igora Matoviča koalícia Obyčajných ľudí používa ako handru, s ktorou niekedy vytiera zem. Zároveň obvinil koaličných poslancov, ktorí nepodporili jeho návrh o gastrolístkoch, že v najbližšom období veľmi zbohatnú.

13. júl "Je zrejmé, že sa tu opäť hrá veľká hra. Vidím, kto tu chýba. Vidím, že je to opäť jeden biznis vládnej koalície, nás to neprekvapuje." Krátko pred hlasovaním o Zákonníku práce to vyhlásil Pavol Paška zo Smeru. Podľa Pašku je zvláštne, akým spôsobom koalícia deformuje fungovanie slovenského parlamentu, a že chce prijať novelu Zákonníka práce iba jednoduchou väčšinou.

13. júl – „Poznajúc nášho milovaného prezidenta, ten to vráti. Budeme musieť nájsť 76 poslancov.“ Prezident Ivan Gašparovič podľa predsedu Mostu-Híd Bélu Bugára vráti parlamentu na opätovné prerokovanie novelu Zákonníka práce.

13. júl „Pán redaktor rozumiete, ku..a, po Slovensky, nech sa páči zavolajte na dopravu a zistíte.“ Takto reagoval Béla Bugár na otázku nášho redaktora, či využívajú jeho služobné auto aj iní ľudia ako on, keďže jeho šofér parkoval v zákaze a nečakal ani na svojho šéfa, ale na mladú sexi blondínku.

14. júl Odporúčam menej húliť, priateľu.“ V online rozhovore na Topkách to uviedol šéf parlamentu Richard Sulík. Reagoval na čitateľa Gejzu, ktorý položil takúto otázku: Priznaj, prečo si sa na Bugárovu žiadosť zbavil Igora Matoviča, s ktorým si bol pred voľbami jedna ruka? Konal si tak preto, že Bugár je silnejší a lukratívnejší politický spojenec než nejaký Matovič a Obyčajní ľudia?

14. júl „Neprekvapilo ma to. Béla Bugár má dve tváre - jednu pre médiá, ktorej mnohí občania aj uverili a druhú tvár má tú skutočnú, ktorú ste práve zažili vy.“ Andrej Danko z SNS sa vyjadril k vulgarizmu, ktorý šéf Mostu-Híd adresoval nášmu redaktorovi.

15. júl – „Trafili sme do čierneho, keď som hovoril v parlamente, lebo je z nich zjavne nervózny. Jeho vyjadrenia sú arogantné, podráždené a dúfame, že neboli pod vplyvom nejakej návykovej látky.“ Vyhlásil to Martin Glváč zo Smeru na adresu Richarda Sulíka, ktorý má byť nervózny z informácií, ktoré Glváč zverejnil o pôsobení nominanta SaS na čele Sociálnej poisťovne.

15. júl – Budapešť sa s našimi nesvojprávnymi politikmi hrá ako mačka s myšou, a ak si niekto myslí, že myš presvedčí kocúra, aby ju nezhltol, je na omyle. Lebo keď sa budeme škvariť v žalúdku tohto pohrobka aziatskych hord, bude už neskoro.“ Predseda SNS Ján Slota to okrem iného povedal v súvislosti s odmietnutím maďarskej strany slovenského návrhu riešenia dvojakého občianstva.

16. júl – Pán Matovič je populista ako Robert Fico, akurát si na neho netrúfa a tak loví voličov z opačnej strany politického spektra." Povedal to Stanislav Janiš z SDKÚ. Podľa neho mal Matovič žiadať od svojich kolegov to, čo ešte pred pol rokom kritizoval - uprednostnenie vôle politickej strany a disciplíny pred vlastným svedomím. Takto si vysvetľuje výroky Matoviča na adresu poslancov, ktorí nehlasovali za zrušenie povinných gastrolístkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu