Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Matovič: Žijem na Marse, neviem, ako žijú obyčajní ľudia

Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič

BRATISLAVA - Nezávislý poslanec a líder Obyčajných ľudí Igor Matovič žije na Marse, preto vlastne nevie, ako žijú obyčajní ľudia. Prezradil to dnes emitentom stravných poukážok, ktorí prišli pred budovu parlamentu protestovať proti zmenám v poskytovaní gastrolístkov pre zamestnancov.

Reagoval tak na ich tvrdenia, že nevie, ako to skutočne funguje s gastrolístkami a s obedovým menu v reštauráciách a že nevie, ako obyčajní ľudia skutočne žijú.

"Vôbec neviete, o čom je obyčajný život," povedal Matovičovi jeden z protestujúcich emitentov. "Samozrejme, neviem. Ja žijem na Marse. Každý večer tam lietam raketou," vyhlásil s úsmevom a pokračoval v hádke s emitentmi.

Odmietol stotožniť sa s ich názorom, že ak v parlamente prejde návrh, aby sa namiesto gastrolístkov mohol dávať aj finančný príspevok na stravovanie v hodnote gastrolístka, zamestnanci negatívne zmenia svoje stravovacie návyky. Podľa názoru emitentov prestanú chodiť do reštaurácií a peniaze budú využívať nie na stravu, ale na iné výdavky, napríklad na chod domácnosti.

Matovič zdôraznil, že ľudia sa nestravujú preto, že dostávajú gastrolístky, ale preto, že cítia hlad, a tak to bude aj po prijatí zmeny v poskytovaní gastrolístkov.

"Hlad je najväčšia istota, ktorá na tomto svete je, možno po tom, že každé ráno vyjde slnko. Keby sme mali prijať vašu optiku, tak potom dajme ľuďom lístky na toaletný papier, lebo tí, ktorí by ich nemali, by ten toaletný papier nepoužívali," povedal emitentom nezávislý poslanec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu