Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bugár: Milovaný prezident určite Zákonník vráti

Béla Bugár Zobraziť galériu (2)
Béla Bugár

BRATISLAVA – Prezident SR Ivan Gašparovič podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára vráti parlamentu na opätovné prerokovanie novelu Zákonníka práce.

„Poznajúc nášho milovaného prezidenta, ten to vráti. Budeme musieť nájsť 76 poslancov. Takže koalícia dostala čas na to, aby rokovala, aby sa naučila spolupracovať, aby poslanci, ktorí individuálne vystupujú, sa naučili robiť a dodržať kompromisy. Bude ťažké nájsť 76 poslancov, ale som presvedčený, že sa nám to podarí,“ povedal Bugár dnes pred novinármi.


To, že prezident zákonník vráti parlamentu, si myslí aj nezaradený poslanec Igor Matovič. „Prezident nás nesklame a zákonník vráti. Pred koalíciou bude otázka, kde nájde 76 hlasov. Má dve možnosti, buď sa prihlási k svojmu sľubu z Koaličnej rady, alebo si bude hľadať cestičky ako kedysi s poslancami Džupom a Kolesárom,“ vyhlásil Matovič pred novinármi. Poslanci Karol Džupa a Eduard Kolesár vo volebnom období 2002 až 2006 cez noc prešli z opozičnej ĽS-HZDS k podpore druhej vláde Mikuláša Dzurindu.

Nezaradený poslanec Igor Matovič urobil podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára chybu v tom, že začal vydierať tým, že ak mu koalícia schváli návrhy, bude hlasovať za Zákonník práce. „To sa tak nerobí. Vyskúšali si to aj oni pri používaní jazykov národnostných menšín, keď nikto nevydieral, ale sme dlho rokovali. Dosiahli sme kompromis. Na druhej strane v otázke gastrolístkov ho podviedli tí, ktorí za to nehlasovali,“ povedal Bugár dnes novinárom.

Bugár zároveň kritizoval Matoviča za to, že hovorí o zbohatnutí niektorých poslancov, ktorí nepodporili jeho návrh o gastrolístkoch. „Sú to veľmi silné a nevhodné slová. Nemyslím si, že boli kúpení. Boli tu lobisti, aj odborári lobovali, ale to sú silné slová,“ povedal.

Bugárove vyjadrenia o vydieraní rozhorčili Matoviča. „Je mi veľmi ľúto. Snažím sa k Bugárovi správať korektne. Bugár sa mi strká, s prepáčaním, do zadku a potom novinárom hovorí také niečo, potom aj u neho bude chybička na charaktere,“ vyhlásil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu