Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Výroky týždňa: Slota o lukoch a šípoch, Sulík sedlák a preťahovanie členov SNS

Národná rada SR
Národná rada SR (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša sumár TOP výrokov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní v médiách. Topky vám ich ponúkajú každú nedeľu podvečer.

23. máj – „ ... aby nedošlo k zámene so sedliakom. Sedliak je človek, ktorý obrába pôdu, Sulík je sedlák, teda ten, čo sa nevie správať. Alebo máte lepšie slovo na neho? Tak možno macho.“ Podpredseda Smeru Robert Kaliňák to povedal o šéfovi parlamentu Richardovi Sulíkovi v rozhovore pre SME. Kaliňáka sa dotklo, ako sa Sulík zachoval k zdravotným sestrám.

25. máj – „Nechcem povedať, že si na to zoberiem jed, to určite nie, ale predpokladám, ako poznám pána prezidenta, že to určite vráti.“ Predseda Mostu-Híd Béla Bugár očakáva, že prezident Ivan Gašparovič vráti na opätovné prerokovanie novelu zákona o jazykoch menšín.

25. máj – „Aktivity Maďarska nás ohroziť nemôžu... Prvým zle zapnutým gombíkom bol práve zákon o dvojakom občianstve.“ Šéf rezortu zahraničia Mikuláš Dzurinda to vyhlásil v úvode rozpravy k vyhláseniam Národnej rady k legislatívnym aktom maďarského parlamentu a niektorých maďarských predstaviteľov.

26. máj – „Hviezda dnešného rokovania už je tu.“ Richard Sulík takto reagoval na príchod poslanca za OKS Františka Šebeja do rokovacej sály po tom, čo ako predkladateľ návrhu meškal na jeho prerokovanie. Od poslancov si vyslúžil potlesk.

26. máj – „Nielenže sa nedostane domov, ale musí auto strážiť, aby niekto stratu kľúča nevyužil.“ Béla Bugár vysvetľoval neľahkú situáciu Rafaela Rafaja z SNS, ktorý stratil kľúč od auta. Napokon však všetko dobre dopadlo a poslanec kľúč našiel v bočnom vrecku tašky od notebooku. Trápny pocit však zrejme v politikovi pretrval.

27. máj – „Nikdy som nerobila politiku pre peniaze... Mňa stopercentne nikto nekúpi ani túto stranu nikto nekúpi, to nie je tovar." Počas tlačovej besedy, na ktorej predstavila novú stranu Národ a spravodlivosť to vyhlásila Anna Belousovová.

27. máj – „Zaujímalo by ma, či máte predstavu o tom, koľko by sa vám podarilo členov SNS pretiahnuť? ... Pritiahnuť.“ Takýto brbt sa podaril redaktorke televízie Markíza Martine Dratvovej počas tlačovky Anny Belousovovej k založeniu novej strany.

28. máj – „Je to hrozné.“ Tak toto je odpoveď hovorkyne Smeru Silvie Belešovovej (v tom čase ešte Glendovej) na našu otázku, aké sú jej posledné slová tesne pred svadobným obradom.

29. máj – Keď sa takto vyjadruje minister financií SR, neviem, či sa mám smiať alebo plakať, lebo neviem, či v 21. storočí má byť naše letectvo založené na balónoch alebo na tom, že budeme stáť pri Dunaji s lukmi a šípmi.“ Ján Slota to povedal na margo úvah ministra Ivana Mikloša, podľa ktorých by Slovensko malo zvážiť, či vôbec potrebuje nadzvukové letectvo. Slota mu odporučil na poslednej slovenskej prevádzkyschopnej nadzvukovej stíhačke odletieť na Cyprus a užívať si letného slnka.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu