Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Sulík bol online: Poslanec je viac-menej nedotknuteľná bytosť

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Tento týždeň mala súčasná koalícia ročné jubileum začiatku svojej vlády. V parlamente pritom bolo za tento čas niekoľkokrát horúco. Naposledy aj pri rokovaní o Zákonníku práce, pomoci Grécku a stále je cítiť názorové nezhody medzi niektorými stranami koalície. Ako vníma posledný vývoj v Národnej rade jej predseda Richard Sulík a za akú cenu zotrvá jeho strana SaS na blokovaní pomoci Grécku? Na tieto aj ďalšie otázky vám odpovedal Richard Sulík.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

14.07.2011 11:12 - otázka od boreavaec
ked bude mariska legalna, budete ju fajcit aj vy ?
Myslím, že občas by som si jednu dal. Ďakujem za všetky otázky. Bola to príjemná diskusia, prajem teplý zvyšok týždňa.
14.07.2011 11:09 - otázka od Ladislav Matula
Pan Sulik, nehadajte sa stale v koalicii, lebo sa dostaneme tam, kde sme boli pred volbami. Nedovolte, aby sa dostal Robertko opat k moci. Drzte spolu, v jednote je sila. Radsej mensie ustupky ako jeden velky pruser. Co Vy na to?
Môžem s vami len súhlasiť.
14.07.2011 11:09 - otázka od NIka
Dobrý deň pán Sulík, aký postup treba zvoliť, keď sa chce stať bežný občan členom Vašej politickej strany? Ďakujem.
Všetky informácie ohľadne členstva v SaS sa nachádzajú na www.strana-sas.sk
14.07.2011 11:08 - otázka od Branislav
Ste hanba NRSR! Vaše reši v predvolebnej kampani vôbec niesú realitou ! Ako ste sa mohli vy, silný liberál dať dokopy s KDH!???? velke programove rozdiely a všetko! Ak máte v sebe aspon kúsok úcty, vystúpte z vladnej koalicie , teda aspon z postu predsedu NRSR! Ked bolo pred volbami išiel som volit liberálnu SaS , s kvalitným program... a teraz?! osobne si myslim že sas nesklamala len mna ale aj všetkych ludi ,ktori ju volili v uplynulych parlamentnych volbach!
Nikdy sme nepovedali, že s KDH nepôjdeme do koalície. Samozrejme máme odlišné videnie sveta, ale na väčšine vecí sa dokážeme dohodnúť a ich aj reálne presadiť. To je dôležité.
14.07.2011 11:07 - otázka od nick
Ste velmi sklamany z p. Matovica ?
Ani tak nie. Urobiť s Igorom Matovičom dohodu je pomerne ťažké, ale keď sa raz podarí ju spraviť, tak sa jej drží. Žiaľ, musím povedať, že poslednú dohodu ohľadne gastrolístkov jednoznačne porušil pán Hrušovský z KDH.
14.07.2011 11:06 - otázka od Petra
Dobrý deň pán Sulík. Som až zdesená z toho ako pomáhate nám matkám na MD. Pracovala som 25 rokov , teraz keď mám malú dcérku tak mám nárok na rodičovský príspevok len na 190 eur. Nezdá sa Vám to úbohé?? Viete čo všetko dieťatko potrebuje? Zamyslite sa prosím a myslím, že predsa by sme mali byť ohodnotené inak. Je to proste úbohé ako si ceníte matky.
Myslím, že toto sa zmení, keď prejde poslanecký návrh Ľudovíta Kaníka, ktorý sa v parlamente prerokuje v septembri.
14.07.2011 11:05 - otázka od ja
Ešte sa dokážete pozrieť na seba v zrkadle?
Dokážem a dokonca s čistým svedomím.
14.07.2011 11:05 - otázka od Dana
dobrý deń, chcela by som sa spýtať, kedy sa budú mať ľudia chodiaci do práce lepšie než tí, čo tam nechodia?
Som presvedčený, že včera schválený Zákonník práce výrazne zníži nezamestnanosť, čo inými slovami znamená, že sa zvýši ponuka pracovných miest. Vyššia ponuka pracovných miest znamená lepší výber a v konečnom dôsledku vyššie mzdy.
14.07.2011 11:04 - otázka od Pavol Ď.
Pán Sulík, zdá sa Vám spravodlivé, že vy (v parlamente) zarábate mesačne x-tisíce eur a obyčajný občan, bez práv a možností zarobí 400 eur? Viete si vôbec predstaviť život s takým zárobkom?
Áno, zdá sa mi primerané, že mzda poslanca je trojnásobok priemernej mzdy. To, že vy dosahujete ledva polovicu priemernej mzdy, ma mrzí, ale nevidím najmenší dôvod kvôli tomu znižovať mzdu všetkým ostatným len preto, aby ste vy boli pokojný. To sme tu mali 40 rokov, že všetci sa smeli mať rovnako biedne.
14.07.2011 11:03 - otázka od Tibor
V parlamente robite z poslanov stranickych dispiplinovanych tajtrlikov,ako v r.1988 ?
Predstavte si, že v parlamente by sedelo 150 Matovičov...
14.07.2011 11:02 - otázka od Robo
pan Sulik, zhrabnite nejaku miliardu, dve a oditte z politickej sceny! Ste hanba pre Slovensko! Dakujem.
Nezhrabnem, neodídem.
14.07.2011 11:02 - otázka od Sulfur
... pekný deň,.. ja len, aký to je pocit byť toľko nenávidený ako ste vy?!... ak to neviete prípadne nechcete vidieť, no tak už viete.. beriete ľuďom aj to málo čo majú!.. nemá každý SUN svokra a matku v sieg bundes ...
Čo ja viem, či to je nejaká výhra mať "svokra" v base?
14.07.2011 11:01 - otázka od Mihálai Ladislav
Pán Sulík , prečo už neviete zapchat ústa Ficovi, veď on len omieľa to isté a ns otázky novinárov odpovedá nejasnom a hneď obráti dialog proti koalícii....
No čo už, je to zdatný demagóg.
14.07.2011 11:01 - otázka od Jozef Mišún
Pán Sulík, pozdravujem! Vážim si Vašu odvahu menovať veci pravým menom-prípad Grécko, zdaňovanie bánk, Euroval atď. Obávam sa však, že Slovenský hlas je príliš malý na to, aby prekričal hlasy "Centrálnych Bánk". Nefrustruje Vás to ? Ďakujem za odpoveď!
Áno, slovenský národ je malý, ale to neznamená, že si máme nechať skákať po hlave a na všetko prikývnuť. Aj malé národy vedia povedať nie, stačí na to trochu sebavedomia.
14.07.2011 11:00 - otázka od kelis
Dobrý deň, Riško mal by som na Teba dve nesúvisle otázky - čo s tou trapnou DPH neni lepšie ju celoplošne v ramci EU zrušiť -a opäť zaviesť jednotlivé meny... a Grekov poslať total ku dnu? Pekný zvyšok dňa prajem
Nerozumiem otázke, DPH predsa nesúvisí s menou. Čo sa týka Grécka, je to presne, ako píšeš. Akejkoľvek pomoci musí predchádzať bankrot Grécka.
14.07.2011 10:59 - otázka od Alžbeta
Dobrý deň,p.Sulík.Myslím,že v ekonomických záležitostiach ste odborník.Súhlasím s Vami v otázke Grécka.Myslíte si,že vytvoriť nejakú Európsku úniu bol dobrý nápad?Ja nie.U nás sa hovorí,že spolky sú čertove volky.Pripomína mi to stavbu Babylonskej veže.
Veľmi nerád to píšem, ale tak ako sa Európska únia začína javiť ako prebyrokratizovaný spolok, ktorý nie je schopný dodržiavať svoje vlastné pravidlá, tak veru takto to nie je žiadna sláva.
14.07.2011 10:58 - otázka od Lýdia
Teraz chcem niečo napísať tomu Mirovi, ktorý vás tu uráža: Dobre je kritizovať z domu, z fotela mudrovať. Najjednoduchšie je kritzovať, ale keby sa namiesto toho zamyslel, či je jednoduché dávať do poriadku to spustošenie krajiny, ktoré urobila bývalá vláda. Ani ja nesúhlasím so všetkým a nie sú mi všetci sympatickí, ale vidím ten pokrok vpred,menej korupcie, viac spravodlivosti, justícia sa konečne uberá tým správnym smerom. Ja vám držím palce pán Sulík, celej vláde prajem pevne nervy s neprajníkmi. A prajem príjemnú dovolenku.
Veľmi pekne vám ďakujem. Mira pozdravujem aj ja.
14.07.2011 10:58 - otázka od Michal
Dobry den pan Sulik, Zatial Vam to az na male preslapy ide, drzim palce. Chcel by som sa opytat, co hovorite na to, ze v Kosiciach Vas poslanes zahlasoval proti zruseniu poslaneckych odmien v MC Sever aj napriek tomu, ze tato mestska cast je v dlhoch? Dakujem a pekny den
Ďakujem vám. O tom, že náš poslanec hlasoval proti zrušeniu odmien neviem. Pokiaľ to tak naozaj bolo, mrzí ma to.
14.07.2011 10:57 - otázka od Natália
Dobrý deň, rada by som sa Vás spýtala, prečo ste sa rodhodli vstúpiť do politiky. Za odpoveď ďakujem.
Preto, lebo chcem meniť pravidlá v našej krajine. Mám vôľu a myslím, že aj pozíciu k tomu, aby som veľa existujúcich zákonov pomohol vylepšiť. Napríklad včerajší Zákonník práce.
14.07.2011 10:56 - otázka od peto
zdravim prečo už tu pani radičovu od tial nevihodite stale len dava ultimatum,lutujem že som ju volil
Išli sme do koalície a do vlády s Ivetou Radičovou ako premiérkou a takto to aj dotiahneme do konca.
14.07.2011 10:56 - otázka od Radoslav
Váženy p. predseda, kedže sme celá rodina Vaši voliči, prečo podnikate niekedy kroky, ktorými nahrávate tomu bolševikovi,dúfam že nemáte záujem aby sa opäť dostal k moci.
Ďakujem, že ste nás volili. Žiaľ, máte pravdu, občas podnikáme kroky, ktoré pomáhajú Ficovi. Je to jednak z našej neskúsenosti a rôznorodosti koalície. Napriek tomu si myslím, že tá spolupráca funguje lepšie, ako sa v médiách môže zdať a som presvedčený, že spolu dovládneme.
14.07.2011 10:55 - otázka od RUDO
Zdravím...Chcem sa Vás spýtať či neplánujete podať demisiu? Dovod? Neda sa pozerať na tu politiku čo predvádzate! Nedivím sa, že ludia zo Slovenska odchadzaju ked tam vladne toto zoskupenie...
Žiadnu demisiu podávať nebudem. Išiel som do politiky, aby som menil pravidlá a nie, aby som podával demisiu.
14.07.2011 10:54 - otázka od jozef
Dobrý deň želám,neuvažuje pravica o zlučovaní strán a tým vytvorí silný protipól voči Smeru,
To by nám ešte tak chýbalo.
14.07.2011 10:54 - otázka od Peter
Dobry den, pan Sulik. Ako vidite vladnutie tejto koalicie v nasledujucom obdobi? Myslite si, ze dovladnete do konca volebneho obdobia? Trenice pribudaju... Dalsia otazka: Ako clovek od fachu, myslite, ze slovensky volic si na dalsie styri roky vyberie po prestavke opat Fica? Dakujem.
Samozrejme, že dovládneme. V roku 2014 bude Smer zrejme najsilnejšia strana, ale bude to také veľké decko, s ktorým sa na piesku nikto nechce hrať, a preto si myslím, že sa zopakuje scenár z roku 2002.
14.07.2011 10:53 - otázka od castrogastro
Nepride vam trapne, ze koalicia sa lame na pseudotemach typu gastrace a pod? Koho chcete presvedcit, ze tam sedia mysliaci poslanci a nie parta inkasantov a hra ochotnicke divadielko? Ved gastrace nie su ustredny problem tohto statu, ale par hochstaplerov a dojiciek, ktorí si kedysi vymysleli "biznis po slovensky", taky Castro biznis?
Vôbec mi to nepríde trápne, stačí sa pozrieť na výsledky. Napríklad na včera schválený Zákonník práce, ktorý v dohľadnej dobe výrazne zníži nezamestnanosť.
14.07.2011 10:52 - otázka od Patrícia
Dobrý deň p.Sulík, v posledných dňoch koluje v mediách správa o trápeniach p.Dobrovodského s neprisposobivými rómskymi spoluobčanmi. Viete o tomto probléme, prípadne ako to chcete riešiť ako vláda? P.Dobrovodský nie je jediný takto tyranizovaný človek. Ďakujem a odpoveď.
Pokiaľ viem, bol tam zavedený kamerový systém a situácia sa zlepšila. Ale všeobecne musím povedať, že žijeme v zvláštnej dobe, kedy akékoľvek ráznejšie opatrenie vzbudzuje podozrenia z rasizmu a diskriminácie. K tomuto prispela aj EÚ svojimi smernicami písanými pri zelenom stole.
14.07.2011 10:50 - otázka od domca
ahoj ako sa mas....? a kde ides na dovolenku..?
Koncom augusta sa chystám do Talianska.
14.07.2011 10:50 - otázka od efka
Dobrý deň Pán Sulík Absolútne nechápem čo sledujete pod dekriminalizáciou marihuany.
Sledujeme to, aby náš štát nestrkal mladých ľudí na tri roky do basy len za to, že mali so sebou jeden alebo dva jointy. Pripomínam, že za neúmyselné zabitie človeka hrozia len dva roky.
14.07.2011 10:49 - otázka od Jan Hordobagy
Ako sa mate? Ci ste zdravi? A co rodina?
Všetko v najlepšom poriadku.
14.07.2011 10:49 - otázka od katka
dobrý deň, griluejete? :D
Zriedkavo a navyše nie som v tom nejaký expert.
14.07.2011 10:49 - otázka od BRUCE1959
Dobrý, pán predseda! Oľutovali ste, že ste šli do "partie" s obyčajnými ľuďmi, ktorí podľa mňa nehrajú vždy fér a veľmi často si prihrievajú "valstnú polievočku"!
Všetci sa učíme.
14.07.2011 10:48 - otázka od Jano
Pán Sulík, ako živnostník som z Vás sklamaný.Volil som posledný krát túto pravicovú vládu. V ďalších voľbách nech bude radšej Fico.Ten aspoň proti živnostníkom nevystupuje ako triedny nepriateľ.Iba zhoršujete podmienky. Je lepšie sedieť v parlamente a cicať zo štátneho.
Navrhujem počkať do 1. januára 2012, aby ste videli, čo vlastne sa živnostníkom zmenilo a potom súďte.
14.07.2011 10:48 - otázka od hotovsky
Vylučujete koaliciu so Smerom? Samozrejme dobuducna
Jednoznačne. Aj dnes, aj do budúcna.
14.07.2011 10:48 - otázka od atila/10
Prijemny dobry den p. predseda!! ---------------------------------- Chcem sa opytať, važne budeme podielat približne 180 eurami na požičke kvoli Grecku. Ďakujem za odpoved a prajem Vam a rodine prijemny vikend!!
Spravíme všetko preto, aby sme pôžičke Grécku zabránili.
14.07.2011 10:47 - otázka od Kroupička Ján
Co upredňostňujete? McDonalds KFC alebo BurgerKing.
Toto je ťažká otázka, lebo z každého niečo obľubujem. Je to McRib, Chickenstrips a Whopper.
14.07.2011 10:46 - otázka od radovan
Zdravim, pan Sulik. Viem, že sa vraciam k otazke dekriminalizacie marihuany, ale ..... myslíte, že sa ju niekedy podarí schváliť? Ďakujem
Každopádne spravíme všetko pre to.
14.07.2011 10:46 - otázka od Andrej
Ocenujem ze sa snazite o zjednodusenie danovo-odvodoveho systemu a zrusenie roznych vynimiek. Preco sa teda nezrusi vynimka typu milionarska dan ? Druha otazka: aky je vas nazor na to ze vacsina zamestnavatelov zahrna pracu nadcas do zakladnej mdzdy a pricom vlada sa snazi neustale zvysovat pocet nadcasovych hodin?
Nebojte, aj táto výnimka bude zrušená. Nadčasové hodiny boli zvýšené len pre vedúce funkcie a len po dohode so zamestnancom.
14.07.2011 10:45 - otázka od Božena
Dobrý deň, Zaujímalo by ma dokedy bude táto vláda a HLAVNE MIKLOŠ zdierať ešte raz zdierať Nás chudobu!!!!!!!!!
Minulá vláda rozdávala a rozkrádala, koľko vládala a výsledok je, že zanechala verejné financie v dezolátnom stave. Keby sme v tom pokračovali, dopadli by sme čoskoro ako Grécko.
14.07.2011 10:45 - otázka od Diana
Dobry den. Ja a vela mojich spoluziakov z VS sme vas volili kedze sme si mysleli ze SaS je moderna progresivna strana dbajuca o zaujmy mladych ludi, no uz kratko po volbach sme zistili ze tomu tak nie je a ze mladi su vam ukradnuty ako v podstate vsetko ine okrem vlastneho prospechu... Sme z vasho ucinkovania vo vlade vseobecne sklamani, prajem pekny den.
Myslím, že nám krivdíte. Za prvý rok vo vláde sa nám podarilo spraviť dosť veľa vecí. Odpočet po druhom semestri budem prezentovať čoskoro.
14.07.2011 10:44 - otázka od Nováková
Dobrý deň p.Sulík. Chcem sa opýtať dokedy chcete ožobračovať tento národ, dokedy chcete šetriť, ale len na obyčajných ľuďoch? Čo tak trošku pošetriť a napĺniť štátnu kasu z Vašich platov. Mám návrh: Ak by ste znížili príjem poslancov na 50 % ostalo by Vám omnoho viac, ako je priemerná mzda v štáte a pomohli by ste nám. Skúste to len na 1 rok. Nevyhnite sa odpovedi, p. Sulík, ani ju nezamaskujte za nejaké frázy! A ešte jednu otázku: Viete si predstaviť žiť - chovať rodinu z príjmu 500,- EUR mesačne? Lebo tak žije bežný občan /a mnohí majú ešte menej/? ďakujem a prajem veľa zdravia a zdaru pri riešení problémov pre náš lepší zajtrajšom.
Ešte lepší nápad je poslancom znížiť plat o 100 %.
14.07.2011 10:44 - otázka od Anna
1. S pomocou slabších súhlasím. Pri našich platoch a dôchodkoch mi pomoc bohatším pripadá scestná. 2. Široká koalícia je skutočne ťažký fenomén na dohodu . Mám strach, že prfesadzovanie "toho svojho" môže koalíciu položiť . Naozaj sa nedá dohodnúť ?
1. Máte pravdu a práve preto sme proti pôžičke Grécku. 2. Nebojte, vždy sa nejako dohodneme.
14.07.2011 10:43 - otázka od stuli
myslite si ze vasa strana ma dostatocne fundovaných odbornikov dosadenych v roznych uradoch ???
Jednoznačne áno.
14.07.2011 10:42 - otázka od Nika
Dobrý deň,ja nemám otázku iba vám chcem zaželať aby ste boli zdravý,štastný a aby sa vám splnilo všetko po čom túžite a samozrejme nech vás všetko zlé obchádza :-)Dovidenia :-)
Veľmi pekne vám ďakujem.
14.07.2011 10:40 - otázka od stefan-s
Dobrý deň pán Sulík. Nie som členom strany SaS, no som jej sympatizantom a voličom. Vzhľadom na volebné prieskumy sa chcem opýtať či plánuje strana zakladať okresné štruktúry. Ďakujem.
Ďakujem vám. Okresné štruktúry budujeme momentálne pomalšie, ale budujeme a budeme v tom pokračovať.
14.07.2011 10:40 - otázka od Saxoo
Dobrý deň pán Sulík, povráva sa, že ste v parlamente vášnivý obdivovateľ žien ako je to? Máte manželku?
Som rozvedený a mám partnerku, s ktorou mám dve deti. Samozrejme, že sa mi páčia aj iné ženy, ale Borisovi Kollárovi nesiaham ani po päty.
14.07.2011 10:39 - otázka od Gejza
Zdravím ťa... Priznaj, prečo si sa na Bugárovu žiadosť zbavil Igora Matoviča, s ktorým si bol pred voľbami jedna ruka? Konal si tak preto, že Bugár je silnejší a lukratívnejší politický spojenec než nejaký Matovič a Obyčajní ľudia?
Odporúčam menej húliť, priateľu.
14.07.2011 10:38 - otázka od Veronika
Dobrý deň,som veľká zberateľka autogramov a chcela by som aj vás poprosiť o podpiskartu aj z vašim podpisom ale adresu na verejnosť nedávam máte nejaký kontakt na vás nejaký email?Vopred vám veľmi pekne ďakujem.Prajem vám ešte pekný zvyšok dňa.Dovidenia:-) a pozdravujem vás :-)
Napíšte na sekretariát NR SR, kartu vám rád pošlem.
14.07.2011 10:38 - otázka od Ladislav Matula
Pan Sulik, plne podporujem sucasnu vladu a vzdy budem. Nemam na Vas konkretnu otazku, len by som Vas chcel poziadat, aby ste vsetci v koalicii drzali za jeden povraz a nehadali sa o malickosti, lebo takto dlho nevydrzite. Nedovolte, aby sa k moci opat dostal Fico, lebo Slovensko bude opat tam, kde Polsko v 1939. Myslim, ze viete kde. Drzte spolu! V jednote je sila. Suhlasite?
Ďakujem pekne za podporu, môžem s vami len súhlasiť.
14.07.2011 10:38 - otázka od Patrik Uhrak
Dobry den pan Sulik. Rad by som dostal odpoved na moju otazku, kedze si to ako riadny platic dani aj zasluzim a de facto Vas platim aj ja. Ako je mozne, ze ste si ako poslanci vzali 2 mesacne prazdniny? Ci mozem si aj ja a vo fabrike na mna pockaju s robotou ? Alebo je to o tom, ze vsetko je uz hotove a teda cakate a dufate, ze pocas tej prestavky sa nieco vyskytne ? Dakujem Vam velmi pekne za odpoved. Musim sa totiz porozpravat aj ja s mojim nadriadenym, ako to bude s mojou 2 mesacnou dovolenkou a ako sa k tomu postavia oni. Sa neviem dockat.
Takto to funguje 20 rokov a poslanec nie je platený za to, koľko hodín presedí v parlamente, ale za to, aké príjme zákony. Napríklad včerajšie prijatie Zákonníka práce bol veľmi užitočný krok.
14.07.2011 10:36 - otázka od Juraj
Ako mozte nieco take pustit z ust, ze ideme Greckou cestou? Je to vobec mozne, ze take nieco porovnavate ako je nas zivotny styl a Grecky? Ved sa pozrite len na nase dochodky a ine socialne vyhody a Grecke...ved to je ako nebo a zem. Vasa vlada zjavne nema ani sajnu o verejnych finaciach, aj s tym anti-ekonomom Miklosom...chcete len zakryt zdieranie Slovenskeho obyvatelstva...
Dovoľte mi, aby som vám to vysvetlil. Priemerný ročný deficit Grécka za posledných 30 rokov bol približne 6 % z HDP. V rokoch 2009 a 2010 vyprodukovala Ficova vláda deficit na úrovni 8 % a nijako sa to nechystala zmeniť. Preto tvrdím, že sme boli na gréckej ceste a keby nedošlo k zmene vlády, tak by sme boli na nej doteraz.
14.07.2011 10:34 - otázka od tukan
kedy budú podľa vás priemerní Slováci zarábať 1000 Eur netto tak ako by sa im za ich vykonanú prácu patrilo, je to vôbec reálne a v silách našej ekonomiky?
Od 1. januára 2012 bude priemerná mzda viac ako 1000 eur, no netešte sa priskoro. Je to len technická operácia spôsobená odvodovou reformou.
14.07.2011 10:33 - otázka od clipperko
Pán Sulík, Vaše magické zaklínadlo "TOFICO" prestáva baviť už aj vašich skalných. Neuvažujete nad novou výhovorkou, poprípade nad nejakým kurzom spoločenského správania? A prosil by som o rozumnejšiu odpoveď, než demagogicko-klasické "Radšej budem sedlák, ale čestný". Lebo ani to nie je pravda. Tiež by ma zaujímalo, či sa už chystáte stavať na pozemkoch OLO, ktoré ste si zadovážil, ako riaditeľ tejto firmy a popr. by ste nám mohol objasniť, či otec Vašej priateľky všetky vytunelované peniaze z nebankovky spálil, alebo či daroval niečo aj dcére a vnúčatám. Zrejme nebude mať príliš chuť na moje otázky odpovedať, ale aspoň viete, čo si o Vás myslí veľmi veľa ľudí.
Fico toho toľko napáchal, že ešte dlho dlho nebudem uvažovať nad novým odôvodnením, prečo nie je možné zo dňa na deň zlikvidovať deficit verejných financií, znížiť dane, znížiť korupciu, zvýšiť spravodlivosť v súdnictve a podobne.
14.07.2011 10:32 - otázka od pokrcene umyvadlo
dobry den pan sulik, chcel by som vediet, aky je vas nazor na rozptyl dvojtej difuzie pri odparovani horlavych nekoroznych aminofluoridov. dakujem
Tie aminofluoridy, to je samý problém, nielen keď sa odparujú a nekorodujú. Dokonca sa zistilo, že majú významný vplyv na milostný život mačacích hláv.
14.07.2011 10:30 - otázka od Mina
Pán Sulík, pozdravujem vas a prajem krásne leto. Práve dnes som si pozrela včerajšie rokovanie. a čo mňa najviac zaráža je to správanie NAŠICH poslancov... Keby sme my takto vystupovali v práci, tak už dávnu tu nie sme. Ved sledujú ich občania, voliči... a takto sa nesprávajú ani deti v MŠ. Nedá sa niečo s tým robiť? A nezdá sa vám pridlhá dovolenka pánov poslancov? my - pracujúci občania tiež nemáme 2 mesiace dovolenku. Majú nejako priveľ výhod, či?
Nedá sa s tým robiť vôbec nič. Poslanec je viac-menej nedotknuteľná bytosť chránená ústavou a ešte má aj imunitu na výroky. Je to každého osobná vizitka, ako sa správa.
14.07.2011 10:29 - otázka od Ing.Ľubomír Prekop
Prajem príjemný deň!Nech sa Vám vo Vašej práci darí!Ja len toľko,či viete ako žijú obyčajný -ľudia!Čiže my!Od výplaty do výplaty a ako žijú obyčajný nemocný ľudia,keď onemorejú?Nevedia sa dostať do nemocnice!No a ešte dal by som Vám poslancom priemerný plat,ktorý vypisujete a maximálne 100 € naviac,za Vašu prácu.Hambite sa všetci,ale aj Vy osobne!
Vážený pán inžiniér, Myslím si, že trojnásobok priemernej mzdy ako plat poslanca je primeraný. Navyše sme ho znížili približne o dvojnásobok deficitu.
14.07.2011 10:28 - otázka od DJEFFO
Rišo..., Neviem.., či si ešte pamätáš na naše prekáračky na topkách...!!! Tu je ich záver...: Richard Sulík so svojou stranou SaS je najväčším sklamaním nielen pre mňa..., ale takmer pre celé Slovensko...!!! Otázku nekladiem..., lebo vás mám prečítaných do bodky...!!!
Myslím, že pre našich voličov je veľmi dôležité, aby sme boli jasne čitateľní. Potom vedia, čo môžu od nás čakať.
14.07.2011 10:28 - otázka od Robinho
dobrý deň pán Sulík, na verejnosť v minulosti prenikli informácie o vašich problémoch s drogami, po tom čo pán expremiér zverejnil informácie o bujarých kokaínových večierkoch, ktoré vy a vaši kolegovia pravidelne organizujete. Verím tomu, že pán Fico by niečo také nevypustil z úst, keby to nemal na 100% overené, takže ako ste na tom s užívaním tvrdých drôg v súčasnosti, snažíte sa s týmto odporným návykom nejako skoncovať? ďakujem
To, čo Fico jednu dobu začal zverejňovať, bola podlá lož, všetko vycucané z prsta. Nikdy v živote som sa kokaínu ani len nedotkol. Aj preto som okamžite po týchto obvineniach išiel na drogový test, ktorý bol samozrejme negatívny a zároveň som Fica vyzval, aby išiel na detektor lži a odpovedal na otázku, či hlas na nahrávke je jeho. Žiaľ, ukázal sa ako zbabelec.
14.07.2011 10:26 - otázka od Jan Pelech
Dobry den pan Sulik, uvazujem nad kupou hybridneho vozidla, ktoreho emisie CO2 su 89g/100km, co je polovicna hodnota emisii beznych motorov. Chcem sa spytat, ci vasa strana nemoze presadit, aby majitelia aut setriacich zivotne prostredie, boli odmeneny sa svoju snahu o lepsie ziv. prostredie napriklad formou znizenej cestnej dane resp. jej odpustenia po istu dobu. Dakujem za odpoved
Určite to stojí za úvahu, no v tomto momente vám neviem bližšie odpovedať.
14.07.2011 10:26 - otázka od Dasaztt
p. Sulik zatial davam 2-, verim, ze do konca vladnutia to bude lepsie. Palec hore :-)
Veľmi pekne ďakujem, budeme sa snažiť.
14.07.2011 10:25 - otázka od marianna
skoro som skolabovala ked som sa dozvedela, za vy a vasi politicky kumpani planujete zrusit povinnost zamestnavatelov poskytovat zamestnancom stravne listy... to naozaj myslite vazne Richard, ze odoberiete zamestnavatelom aj tuto jednu z mala spravnych povinnosti co voci zamestnancom maju... boli ste vy v zivote niekedy vobec zamestnany v beznom pracovnom pomere ked uvazujete takto zvratene??
Pri všetkej úcte, máte to trochu dopletené. Nechceli sme zrušiť povinnosť poskytovať príspevok na stravu, len sme chceli rozšíriť možnosti. Konkrétne to znamená, že zamestnávateľ by poskytoval naďalej buď stravný lístok alebo peniaze - v závislosti od toho, ako sa dohodne so zamestnancom.
14.07.2011 10:24 - otázka od Azrael
Kedy konečne začne vláda riešiť cigánsku otázku? Veď sme oproti ním neskutočné diskriminovaný a sú zákonmi chránený viac ako chránené živočíchy. Nemáte pocit že už toho majú ľudia dosť ? Parazitujúcich a neprispôsobivých "spoluobčanov" ktorým štát dáva všetko zatiaľ čo mladý človek sa musí zadĺžiť na 30 rokov hypotékou aby niečo svoje mal, a potraviny a pomôcky a štipendia atď .... ja som žiadne štipendium nemal a taktiež som chodil na strednú školu, som diskriminovaný v tomto štáte, tak ako všetci ľudia platiaci dane.... každá vláda ma kopec rečí o tom ako bude riešiť a žiadna nič nerobí len im rozdá ďalšie veci zadarmo....
Súhlasím s vami, je najvyšší čas. Myslím, že prvé riešenia budú na jeseň.
14.07.2011 10:23 - otázka od Karči
Čaues Sulo. Pred voľbami si sa zastrájal, aký prievan narobíš v slovenskej politickej scéne, aké zásadné reformy vykonáš a keď si sa dostal do vlády skutek - utek a rýchlo sa prispôsobil dianiu v slovenskej politike. Nehanbíš sa s odstupom času sám za seba, že si si takto "kakal" do pusy?
Nehanbím sa ani trochu. Napríklad včera sme schválili Zákonník práce a mám z toho veľmi dobrý pocit. Ešte lepší pocit a ešte väčší splnený sľub bude, keď na jeseň schválime reformu odvodov.
14.07.2011 10:22 - otázka od Miro
Richard... odíď.. prospeješ tak celému štátu... vyjadruješ sa ako honelník na salaši, aj to som teraz asi urazil všetkých honelníkov.. nemáte politickú kultúru a po roku stále kričať fico to a fico hento, to sa už míňa účinku, ak by si bol riadny chlap, tak sa postavíš k danej veci, budeš ignorovať výkriky z opozície (na to predsa opozícia je, aby kritizovala) a riešil by si všetko normálne, len ty to nevieš... strana na jedno použitie, bez politickej dôstojnosti založená na drogách a homosexuáloch (áno aj to sú ľudia, ale je to podobné ako keď niekto hral tzv. maďarskou kartou... ty si zahral drogovou a homosexuálnou) vážne kašli na to a ak chceš ešte sa rýchlo nabal a odíď, nemá to zmysel aby si zostával na tom poste na ktorom si... nič nerobíš, samé kecy, nič konštruktívne... z vedenia štátu si si urobil reality show...
Ďakujem za cennú radu.
14.07.2011 10:21 - otázka od Mária
Vážený pán Sulík, rokovali ste o zákonníku práce, nebolo by dobré aby sa zakomponovalo do zákonníka práce aj ukončenie živnosti a zamestnávania zamestnancov, napr. ak ukončí podnikateľ k určitému dňu svoju podnikateľskú činnosť a odhlási sa z regitra SP, ZP a DÚ ako zamestnávateľ, tak k tomuto dátumu končí aj pracovný pomer zamestnanca, bez ohľadu toho, či prevzal výpoveď alebo skončenie pracovného pomeru od zamestnávateľa alebo neprevzal.Jadnoducho povedané, končí podnikateľ/zamestnávateľ svoju činnosť - končí aj zamestnanec pracovný pomer. Ak by to bolo možné rada by som tento problém s Vami prebrala (čo najskôr), či už písomne, mailom alebo telefonicky. Ďakujem
Včera sme odsúhlasili Zákonník práce a teraz ho nejakú dobu nebudeme meniť. Samozrejme, vždy sa dá všetko vylepšiť, ale myslím si, že včera sme dosiahli veľmi veľa a že nový Zákonník práce zníži nezamestnanosť.
14.07.2011 10:21 - otázka od michal
Dobrý deň pán Sulík, môžem Vás pozvať na pivo?
Rád, napíšte mi na www.sulik.sk
14.07.2011 10:20 - otázka od Tomas
Dobry den Mam len taku otazocku co to znamena bankrot krajiny?Co by sa potom stalo s krajinou bola by zrusena ako stat alebo co vlastne??Prosim o odpoveed naozaj tomu nerozumiem
Bankrot krajiny znamená, že krajina nie je schopná splatiť svoje záväzky v plnom rozsahu a načas. Následne prichádza k reštrukturalizácii dlhu, napríklad v takzvanom Parížskom klube, kde sa dohodne, o koľko percent investícií prídu veritelia a zároveň sa dohodne niečo ako splátkový kalendár. Za posledných 100 rokov zbankrotovalo niekoľko desiatok krajín a život išiel ďalej, a preto nerozumiem, prečo sa EÚ silou-mocou snaží držať pri živote klinicky mŕtveho pacienta.
14.07.2011 10:18 - otázka od jana
Imidz koalicie je dost bolavy. Kedy zacnete pracovat jednotne a spravite tam s Matovicom poriadky?
Igor Matovič je poslanec Národnej rady a toto postavenie spolu s právami mu garantuje ústava. Som s ním pravidelne v kontakte. Snažím sa argumentovať, ale "spraviť poriadky" s ním nie je možné.
14.07.2011 10:17 - otázka od duky
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či sa Vám páčilo na Pohode, či by ste tam šiel aj "civilne" pozrieť si nejaké koncerty a či by Vám nerobilo problém spať v stane :) ďakujem, s pozdravom Duky
Páčilo sa mi na Pohode, spať v stane nemám najmenší problém, i keď zrovna na Pohode som v stane nespal.
14.07.2011 10:17 - otázka od zvedava
Dobry den, nemate pocit, ze ste pred volbami, (ako vsetci ostatni), naslubovali nieco, co nedokazete teraz splnit?
Náš volebný program má 120 bodov a vždy sme hovorili, že nedokážeme splniť všetky, preto sme aj vždy vraveli, že najdôležitejší bod je odvodový bonus a tam je to na veľmi dobrej ceste.
14.07.2011 10:16 - otázka od milena
Dobry den,pan Sulik...mozete mi vysvetlit jednu vec?mam 39rokov a 21r poctivo odrobenych...preco teda mam rodicovsky prispevok mimochodom,ak by ste nevedel je len 190eurovy...v rovnakej vyske,ako zeny,ktore pre tento stat bud len malo,alebo vobec nic nevyprodukovali...cakala som od vasej strany ovela viac....necudujem sa,ze vymierame...matka na RD,ktora cely zivot pracuje si zasluzi aspon min. mzdu...pretoze,ja sa do prace opat vratim....dakujem za odpoved...pekny den
Súhlasím s vami a práve preto je v parlamente poslanecký návrh, ktorý by mal uvedený stav zlepšiť a o ktorom sa bude rokovať v septembri.
14.07.2011 10:15 - otázka od Denisa
Dobrý deň, pán predseda. Čo budete robiť teraz, keď skončila schôdza parlamentu? A čo ostatní poslanci? Nechystáte aj nejaké spoločné posedenie pri vode, na pláži alebo v horách? Proste nejakú spoločnú akciu... Ďakujem za odpoveď.
Okrem toho, že som poslancom, som aj štatutár parlamentu, čiže budem mať roboty dosť aj bez schôdze. Čo sa týka ostatných poslancov, to je otázka skôr na nich.
14.07.2011 10:15 - otázka od Dominik
Akú alternatívu vidíte pre Slovensko po rozpade eurozóny? návrat ku slovenskej korune alebo inú menu (spoločnú napr. s niektorými krajinami)?
Veľmi ťažká otázka. V tomto momente ako najpravdepodobnejšie vidím, že sa eurozóna nerozpadne. Keby sa tak malo napriek všetkému stať, tak si myslím, že skôr by vznikla niečo ako menšia eurozóna tých najsolventnejších krajín.
14.07.2011 10:13 - otázka od Zverko
Dobrý deň pán Sulík, Vaše SaS sa dostalo k moci aj (možno najmä) vďaka vyjadreniam, že budete presadzovať dekriminalizáciu marihuany. Ako vidieť doposiaľ ste na tomto poli nedosiahli zhola nič. Chcem sa opýtať v čom je podľa Vás problém? Prečo s tým napr. češi nemali problém a my áno; nepoznám v európe dva národy, ktoré by mali k sebe bližšie... Mohli by ste ASPOŇ ukázať prstom, kto sa tomu tak vehemente bráni (KDH? mafia? ...) resp. v čom vidíte prekážku Vy? Vďaka
Žiaľ, najväčšou prekážkou dekriminalizácie marihuany je KDH. Mrzí ma to aj preto, lebo sa uzatvárajú racionálnym argumentom. Napriek tomu sme už docielili prvý drobný úspech a to je užívanie marihuany na lekárske účely.
14.07.2011 10:12 - otázka od imrich
Zdravim, kam sa chodite v piatok ci sobotu zabavat?
Najradšej do centra Blavy. Poznám niekoľko príjemných barov a reštaurácií.
14.07.2011 10:12 - otázka od vlado
važ pane,ešte stále nechcete prehodnotit rozdelenie funkcii,je to stále trapnost čo predvádzate a snad si neuvedomujete,že strácate všetko
Konkrétne ktoré funkcie máte na mysli?
14.07.2011 10:11 - otázka od Ján Kozel
Dobrý deň, prejdem rovno k veci a vám poviem to že, je zbytočné pomáhať Grécku pretože oni sa dostali sami do svojich "sračiek" tak prečo ich ťaháť von a ďalej k stravným lístkom asi to že je potrebné zrušiť stravné lístky pretože ajtak sa dá cez ne kupiť cigarety a alkohol takže je to totálne zbytočné a inštitúcie len na tom bohatnú
Môžem s vami len súhlasiť.
14.07.2011 10:11 - otázka od Filip
Dobrý deň pán predseda! Prejdem rovno k mojej otázke...navrhuje sa superhrubá mzda, tak sa chcem opýtať, či viete, že silové rezorty, konkrétne policajti a vojaci vďaka koeficientu(pre status zamestnancov ozbrojených zložiek), ktorý sa navrhuje a navýšeniu odvodového zaťaženia prídu rádovo o cca 90 - 200 EUR mesačne v čistom??? Čo s tým mieni táto vláda robiť?Konkrétne Vy? Ostatným radovým zamestnancom to po prepočte vychádza do plusu 5-6 EUR. Len verím, že to neprejde v takejto forme ako sa to navrhuje....Ďakujem za odpoveď P.S.: Nesklamte svojich voličov, lebo pri najbližších voľbách budete nemilo prekvapený. Držím teda palce!
Odvodová reforma je mimoriadne komplexná zmena a primárne ide o to, aby sme systém odvodov a sociálnych dávok výrazne zjednodušili a odstránili nespravodlivosti. Neviem vám teraz povedať, aký bude presný dopad na každého jedného daňovníka, ale garantujem vám, že výrazne stúpne miera daňovej spravodlivosti.
14.07.2011 10:10 - otázka od janko
ahoj, ako sa pacillo na Pohode, chystas sa este na nejaky festival ?
Bolo tam veľmi príjemne. Najviac ma prekvapila miera vysokej organizácie. Tento rok plánujem ísť ešte na Žakovic Open.
14.07.2011 10:09 - otázka od TommyKing13
Pán Sulík, pozdravujem. Ja ako volič SAS som veľmi sklamaný z toho, čo predvádzate. Neviem či si nepamätáte to, čo ste sľúbili voličom pred voľbami, ale asi by ste si mali prečítať svojich 120 nápadov a zamyslieť sa, čo ste za ten rok spravili. Na adresu pána Matoviča sa vyjadrovať ani nebudem, to je proste katastrofa.... Poviem Vám,,, nikdy viac,,, a takých nás je viac... Je to smutné..... Krásne prázdniny.... želám.....
v prvom rade ďakujem, že ste nás volili. z našich 120 sľubov sme splnili už niekoľko. čoskoro budem prezentovať odpočet po druhom semestri našej účasti vo vláde.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu