Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zneužitý Jožo Ráž: Vložili mu do úst s*ačky!

Jožo Ráž sa stal súčasťou falošného bilboardu. Zobraziť galériu (6)
Jožo Ráž sa stal súčasťou falošného bilboardu.

BRATISLAVA - Neplánovane provokatívny! Jožo Ráž (58) je známy tým, že servítky si pred ústa rozhodne nedáva. V súvislosti s najnovším návrhom zákona o väčšom podiele slovenskej hudby na komerčných staniciach však tvrdé slová za neho stihol predniesť niekto iný. Po internete totiž koluje fotografia, ktorá sa tvári ako záber reálneho bilboardu. Na nej pri spevákovej tvári svieti veta s nevyberaným slovom ako jeho odkaz pre rádiá. Zároveň z nej však vyplýva, že aj tvorba Elánu sú s*ačky.

Viac slovenskej hudby v rádiách! To je postoj, ktorý zastávajú niektorí naši poslanci. Ich snahu o novelu zákona v tomto zmysle samozrejme podporujú aj viacerí hudobníci. 

Pred rokom sa pri tejto téme angažoval aj Jožo Ráž. Na rozdiel od svojich mnohých kontroverzných vyjadrení vtedy zachoval pomerne chladnú hlavu. „Obávam sa, že slovenská kultúra je systematicky ochudobňovaná o svoju vlastnú produkciu. Plne podporím zákon o povinnosti odvysielať aj 40% domácej produkcie v každej hodine vysielania rádií a televízií,“ povedal nezvyčajne uhladeným štýlom.  

Tentoraz to však vyzerá, akoby sa rozohnil oveľa viac. Po internete totiž koluje obrázok so silnými slovami, pod ktorými sú podpísaní Maťo Ďurinda a Jožo Ráž. „Ak dokážu hrať v rádiách celý deň zahraničné s*ačky, musia nájsť priestor aj pre tie slovenské,” stojí pri fotke spevákov.

Hneď na druhý pohľad je však jasné, že tu niečo nesedí. „Je to blbosť, nikdy sme nič podobné nepovedali,” vyhlásil líder Elánu, keď sa o bilboarde dozvedel. A je naozaj pochopiteľné, že slová naznačujúce nekvalitu jeho vlastnej produkcie nemôžu skutočne pochádzať od neho.

Tento význam provokatívnej vety však spevák nekomentoval. Vyjadril sa nám len k tomu, že do hodnovernej kampane na podporu slovenskej hudby by sa určite zapojil.  V tomto prípade však umelcov niekto nemiestne zneužil a ide skôr o antikampaň. 

So zneužitím svojho mena či fotografie majú skúsenosti viaceré známe tváre. Markizácku moderátorku Máriu Pietrovú napríklad šokoval podvrh s pornografickým záberom, na ktorom mala rozkročená žena jej tvár. Playmate Andrea Járová zas vystupovala na sexzoznamke bez toho, aby o tom vôbec vedela. S prisúdením nepravdivého výroku prostredníctvom koláže má naopak skúsenosti moderátor Vilo Rozboril

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu