Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Jožovi Rážovi krachol miliónový biznis: Po 17 rokoch definitívny koniec!

Po 17 rokoch je predajňa motocyklov japonskej značky minulosťou. Priestory zívajú prázdnotou. Zobraziť galériu (6)
Po 17 rokoch je predajňa motocyklov japonskej značky minulosťou. Priestory zívajú prázdnotou. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Frontman skupiny Elán Jožo Ráž (58) sa nikdy netajil láskou k silným motorkám. Hoci ho táto záľuba takmer stála život, nezanevrel na ňu. Po autonehode pokračoval s obchodným partnerom v podnikaní s rýchlymi strojmi. Pod spoločnou značkou predávali a opravovali japonské motocykle. V biznise sa točili nemalé peniaze. Tomu je však po 17-tich rokoch koniec. Firma je v likvidácii, predajňa prázdna a niekdajší spolupracovníci sa podľa našich informácií nerozišli v dobrom.

Jožo Ráž v roku 1995 založil so spoločníkom Jozefom Červenkom spoločnosť Asia Car Impex s.r.o. Tá sa špecializovala na predaj a servis motoriek japonskej značky. Ešte donedávna bola jedinou svojho druhu v Bratislave. Tomu je však koniec. Zistili sme, že predajňa sa ruší a v týchto dňoch sa zákazníci už dnu nedostanú.

Priestory, odkiaľ kedysi svietili naleštené tátoše, zívajú prázdnotou. V interiéri sú len papierové krabice a pár pozostatkov motoristického sortimentu. Na obchode svieti oznam "Zatvorené". V súvislosti so skrachovaným biznisom sme sa skontaktovali so samotným Jožom Rážom. Umelcovi sa príliš nechcelo rozoberať túto tému. Odpoveďou na všetky naše otázky bola len stručná reakcia: „Firma Asia Car Impex, s. r.o. je v likvidácii.“ Skutočnosť, že subjekt po 17-tich rokoch fungovania zaniká, potvrdzuje aj výpis z Obchodného registra.

Podľa našich informácií sa spevák so svojím partnerom nerozchádzajú v dobrom. „Rozhneval sa so spoločníkom, preto rušia predajňu,“ prezradil náš zdroj. Hlavným dôvodom teda nemajú byť peniaze, ale vzájomné nezhody. Dovedna vložili niekdajší kamaráti do podnikania 6 638 eur. Líder kapely Elán zaplatil drvivú väčšinu - 5 311 eur.

To, či Jožo Ráž začne podnikať v podobnom segmente na vlastnú päsť, zatiaľ nie je jasné. No keďže dlhé roky otvorene prezentuje svoju záľubu k adrenalínu na dvoch kolesách, táto alternatíva prichádza do úvahy. „Na motorky, svoju veľkú vášeň, som sa ani po nehode nevykašlal. Silných strojov sa nehodlám vzdať. Neviem si bez nich predstaviť život,“ vyjadrila sa v minulosti pre médiá slovenská hudobná legenda. Uvidíme teda, ako bude spevák v otázke obchodu s motorkami postupovať ďalej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu