Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smutný pohľad na niekdajšiu pýchu Joža Ráža: Po rokoch driny toto!

Namiesto silných strojov sú vo výklade niekdajšieho obchodu Joža Ráža vysávače. Zobraziť galériu (8)
Namiesto silných strojov sú vo výklade niekdajšieho obchodu Joža Ráža vysávače.

BRATISLAVA - Nútený koniec! Meno Joža Ráža (59) sa nespája len s kapelou Elán, ale aj s motorkami. Spevák na silných strojoch rád jazdil a 17 rokov sa navyše zaoberal aj predajom a opravovaním japonských kúskov. Začiatkom tohto roka však kvôli dlhom spoločníka celú firmu zrušil. Namiesto silných tátošov sú teraz za výkladom jeho bývalého obchodu vysávače a čistiaca technika. Pre umelca určite smutný pohľad na niekdajšiu pýchu svojho biznisu...

Jožo Ráž sa nikdy netajil svojou vášňou pre silné stroje. Na motorky nezanevrel ani po vážnej dopravnej nehode v roku 1999, po ktorej skončil v kóme. Dokonca sa im dlhé roky venoval aj profesionálne. V Bratislave mal so svojím spoločníkom prevádzku, kde predávali a opravovali japonské tátoše.

Začiatkom tohto roka sa však z obchodu začali motorky vytrácať. „Firma Asia Car Impex, s. r.o. je v likvidácii,“ povedal nám vtedy stručne líder kapely Elán, keď sme ho v súvislosti so vzniknutou situáciou oslovili. K zrušeniu firmy došlo údajne kvôli dlhom, ktoré narobil jeho partner. „Stálo to hrozné peniaze a úsilie a nezarábalo to. Nemôžem firmu donekonečna dotovať, takže bolo na čase s tým skončiť. Už toho bolo dosť. Zatváram a idem splácať dlhy,” rozviedol túto tému neskôr pre český denník Aha!

Ako sme zistili, v týchto dňoch už po Rážovej niekdajšej pýche nie je na Bajkalskej ulici v Bratislave ani stopa. Priestory aktuálne patria inej spoločnosti, ktorá ale podniká v úplne odlišnej oblasti. Okoloidúci si teraz namiesto naleštených motocyklov môžu obzerať vysávače a čistiace prostriedky. Pre Joža, ktorý prišiel o biznis nie vlastnou chybou, to musí byť ten najsmutnejší pohľad... Ak teda má silu, aby vôbec do týchto končín zavítal.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu