Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bombový poplach vyvolal šéf letiskovej polície

Podozrivú batožinu našli na letisku v meste Windhoek
Podozrivú batožinu našli na letisku v meste Windhoek (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Po falošnom bombovom poplachu na letisku v hlavnom meste Windhoek zadržali príslušníci bezpečnostných síl Namíbie v piatok šéfa letiskovej polície, ktorého meno agentúra DPA vo svojej dnešnej správe neuviedla.

Zadržaný muž v priestoroch windhoekského letiska položil batožinu, obsahujúcu napodobeninu bomby a adresovanú do Nemecka, na bežiaci pás letiskovej haly. Policajný dôstojník sa k činu priznal, ale motív neuviedol.

Namíbijská polícia zadržala podozrivú batožinu na letisku vo Windhoeku v stredu, počas kontroly batožiny, ktorá mala byť naložená do nemeckého turistického lietadla, smerujúceho do Mníchova.

Keď polícia odhalila podozrivú batožinu pri röntgenovej kontrole, evakuovala 296 pasažierov a desať členov posádky stroja nemeckej spoločnosti Air Berlin. Vyložila aj batožinu a náklad, aby mohla vykonať bezpečnostné kontroly.

Lietadlo nakoniec dorazilo do cieľa v Mníchove so šesťhodinovým meškaním. Nemecko už v stredu sprísnilo bezpečnostné opatrenia a oznámilo, že dostalo spravodajské informácie poukazujúce na to, že koncom tohto mesiaca má dôjsť v krajine k teroristickému útoku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu