Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Teroristická hrozba vážna, tvrdí šéf nemeckej polície

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HAMBURG - Prezident nemeckej federálnej polície uviedol, že "teroristická hrozba, ktorej čelí Nemecko, je vážnejšia ako kedykoľvek pred tým".

Obyvateľov krajiny však vyzval, aby zostali pokojní a zdôraznil, že predstavitelia bezpečnosti rokujú o potrebných bezpečnostných opatrenia.

Podľa piatkového vydania denníka Bild Matthias Seeger povedal, že bezpečnostní experti pokladajú momentálnu hrozbu za najvyššiu v posledných rokoch, no ubezpečil, že predstavitelia Nemecka sú "pripravení na mnoho rozličných scenárov".

Minister vnútra Thomas de Maiziere povedal v stredu, že úrady majú konkrétne informácie o pláne extrémistov zaútočiť na Nemecko. "Odo dneška bude vidieť v krajine viac policajtov. Mal som pocit, že to treba vysvetliť občanom," povedal minister. "Príde aj k viacerým opatreniam, ktoré nebudú viditeľné. Existuje dôvod na znepokojenie, nie však na hystériu," zdôraznil de Maiziere.

Jedným z okamžitých bezpečnostných opatrení, ktoré prijali úrady v Nemecku, je sprísnenie kontrol na letiskách a železničných staniciach, kde je momentálne o 2500 policajtov viac ako zvyčajne. Podľa ministra však ide len o dočasný stav, ktorý bude platiť "do odvolania".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu