Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Známa herečka (†82) si pred smrťou prešla peklom: Ošklbal ju o celoživotné úspory... Nosila oblečenie po mŕtvych!

Meg Wynn Owen Zobraziť galériu (2)
Meg Wynn Owen (Zdroj: 2003 Universal Pictures)

LONDÝN - Počas svojej kariéry dosiahla herečka Meg Wynn Owen (†82) veľké úspechy. Na konci svojho života sa však úplne vytratila z očí verejnosti, za čo mohla aj vážna choroba. To však využil jej blízky priateľ, ktorý ju pripravil o celoživotné úspory. Kvôli tomu skončila slávna umelkyňa na dne. Ako tiež vyšlo najavo, dokonca musela nosiť oblečenie po mŕtvych ľuďoch.

Meg Wynn Owen sa preslávila hlavne vďaka svojmu hereckému umeniu, ktoré jej prinieslo úlohy vo viacerých známych počinoch, ako sú napríklad Pýcha a predsudok či Láska nebeská. Tam si zahrala sekretárku šarmantného Hugha Granta.

Meg Wynn Owen
Zobraziť galériu (2)
Meg Wynn Owen  (Zdroj: 2003 Universal Pictures)

Posledné roky jej života však sprevádzalo obrovské trápenie, ktoré malo viacero dôvodov. Jedným z nich bola vážna choroba. Podľa denníka The Sun totiž trpela demenciou.

To však nebolo ani zďaleka všetko. Podľa informácii spomínaného denníka jej vážne ochorenie využil blízky priateľ Brian Malam. Herečka mu dôverovala natoľko, že mu udelila plnú moc nad všetkými jej financiami. Počas toho, ako sa jej stav zhoršoval, si z jej účtu zobral približne 65-tisíc libier a pripravil ju tak o všetky jej úspory.

Posledné roky svojho života prežila slávna umelkyňa v centre, kde žili ľudia, ktorí neboli schopní postarať sa o seba. Tým, že nemala peniaze a nebola si schopná zaplatiť kaderníka, strihali jej vlasy pracovníci spomínaného centra. Rovnako tak si nemohla dovoliť nové oblečenie. A tak musela nosiť veci, ktoré zostali po iných mŕtvych klientoch.

Celý prípad nakoniec skončil na súde. Spomínaný Malam bol odsúdený na dva roky a osem mesiacov. Na celú situáciu upozornila banka umelkyne, ktorá videla podozrivé pohyby na jej účte. Následne si na prípad posvietila polícia, ktorá sa pričinila o to, aby tento bezcharakterný človek skončil za mrežami. Herečka zomrela v lete tohto roka.

Viac o téme: Meg Wynn Owen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu