Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Poslanci prerušili riadnu schôdzu: Bude pokračovať diskusia k návrhu na odvolanie Sulíka

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR po prerokovaní správy o činnosti komisárky pre osoby so zdravotným postihnutím prerušili riadnu 66. schôdzu. Po prestávke má nasledovať mimoriadna schôdza, na nej by mala pokračovať diskusia k návrhu na odvolanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS).

Prihlásených je písomne ešte sedem rečníkov. Vo štvrtok (16. 6.) vystúpil ako predkladateľ Robert Fico (Smer-SD), predstavil dôvody na odvolanie Sulíka. Do diskusie sa zapojil aj minister hospodárstva. Premiér Eduard Heger (OĽANO) predniesol stanovisko vlády, ktorá s odvolaním nesúhlasí.

Žiadosť na zvolanie mimoriadnej schôdze podal opozičný Smer-SD. Návrh na vyslovenie nedôvery Sulíkovi odôvodnili poslanci jeho pasivitou pri predkladaní návrhov na zmiernenie vplyvov zdražovania energií a pohonných látok. Výsledkom nečinnosti ministra je podľa nich nekontrolovateľný nárast cien energií a pohonných látok s drastickými dosahmi na životnú úroveň.

Plénum pokračuje v diskusii o odvolávaní Sulíka z funkcie ministra

Plénum Národnej rady (NR) SR v piatok pokračuje v diskusii o odvolávaní ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Rozpravu k tomuto bodu začali poslanci vo štvrtok popoludní a vrátili sa k nej v piatok po prerokovaní termínovaných bodov z riadnej schôdze parlamentu. Do diskusie je ešte prihlásených sedem rečníkov. Následne budú mať poslanci možnosť prihlásiť sa ešte ústne.

Viac o téme: Richard SulíkNRSR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu