Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Jedna z najkrajších žien sveta: Preboha, veď vyzerá ako totálna umelina!

Cate Blanchett Zobraziť galériu (5)
Cate Blanchett (Zdroj: FX Network)

LOS ANGELES - Vo filmoch už ukázala mnoho svojich tvárí, no pôvab sa jej nedá uprieť. Aj preto bola v roku 2004 herečka Cate Blanchett vyhlásená za tretiu prirodzene najkrajšiu ženu všetkých čias. V minuloročnom filme však vyzerá... Bože, strašná umelina!

Cate Blanchett sa narodila 14. mája 1969 v austrálskom Melbourne. Jej mama bola Austrálčanka a otec Američan. 

Herečka Cate Blanchett je žena mnohých tvárí

Cate vyštudovala Austrálsky národný inštitút dramatických umení a čoskoro sa uplatnila v divadle. V 90. rokoch sa už predstavila aj pred filmovými a seriálovými kamerami. 

Jej doménou sa stali filmy, ktorých nakrútila naozaj veľké množstvo. Objavila sa napríklad v snímkach Kráľovná Alžbeta, Talentovaný pán Ripley, Takmer dokonalý zločin, Nebo, Letec, Babel, Bezo mňa: Šesť tvárí Boba Dylana, Robin Hood, Popoluška, Manifesto, Thor: Ragnarok, Don't Look Up, či v sérii Pán prsteňov. 

Jedna z najkrajších žien
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Marvel Studios)

Jedna z najkrajších žien
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MGM)

Pred kamerami sa často objavuje s diametrálne odlišným imidžom. Podľa vybraných zástupcov redaktorov z rubriky móda a krása, vizážistov, módnych fotografov a modelingových agentúr je Cate treťou najkrajšou ženou v histórii. V roku 2004 hodnotili prirodzenú krásu známych žien a herečka sa umiestnila hneď za kolegyňami Audrey Hepburn a Liv Tayler. 

Minulý rok ale prekvapila totálne umelým vzhľadom v snímke Don't Look Up. Mnohí ju zrejme na prvý pohľad ani nespoznali. Cate stelesnila trend "dokonalých" televíznych moderátoriek s bezchybným vzhľadom a totálne rovnými zubami. 

Keďže sa nakrúcalo v covidových časoch, kontakty medzi ľuďmi boli obmedzené a herečka si musela s niektorými vecami poradiť sama, nemala k dispozícii ani maskérku. „Mala som parochňu a umelé zuby z predchádzajúceho filmu. Všetko ostatné je mejkap a herectvo,” poznamenala k svojmu vzhľadu pre médiá. 

Jedna z najkrajších žien
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Netflix)

Jedna z najkrajších žien
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Netflix)

Cate Blanchett je vydatá za scenáristu Andrewa Uptona. Majú troch synov a jednu dcéru – tú si adoptovali v roku 2015. O adopcii vraj s manželom uvažovali už od času, keď sa im narodil prvý syn.

Viac o téme: Cate Blanchett
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu