Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Samovražda vo Výmene manželiek: Súd vyriekol ortieľ nad režisérom!

Zo smrti policajta bol obvinený režisér Jan B. Zobraziť galériu (3)
Zo smrti policajta bol obvinený režisér Jan B. (Zdroj: Blesk, Tv Prima)

PRAHA - V auguste minulého roka sa prevalilo, že počas nakrúcania šou Výmena manželiek spáchal v Česku samovraždu policajt Stanislav. Rodina obvinila režiséra, ktorý na neho vraj neúmerne tlačil a vyhrážal sa mu. Súd už vyniesol verdikt.

Počas nakrúcania Výmeny manželiek policajtovi Stanislavovi zomrela mama. Navyše si podľa výpovede syna všimol, že ho štáb stavia do úlohy rasistu voči zamenenej manželke z rómskej komunity. Keď chcel ale z projektu vycúvať, prišli údajne vyhrážky mastnou pokutou a stratou zamestnania.

Samovražda vo Výmene manželiek:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: BLESK)

Rodina preto z jeho smrti obviňovala externého režiséra Jana B. Ten celý čas vyhlasoval, že je nevinný. „Je mi naozaj veľmi ľúto ľudskej tragédie, že prišli synovia o otca a manželka o muža. Môžem ale tiež prehlásiť, že necítim vôbec žiadnu vinu,” povedal aj včera podľa Blesku počas súdneho konania. 

Sudca si vypočul výpovede svedkov a videl aj neodvysielané materiály nakrútené v domácnosti zosnulého policajta. „Podľa súdu mohlo byť konanie pána obžalovaného nemorálne a porušujúce ľudskú dôstojnosť, bola tu omieľaná téma rasizmu. Vina nebola ale preukázaná,” vyhlásil sudca. Režisér bol preto zbavený obvinenia. 

Samovražda vo Výmene manželiek:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv Prima)

Obžaloba navrhovala podmienečný trest a pokutu vo výške 80-tisíc českých korún. „V tomto prípade mohlo ísť o vydieranie, prípadne nebezpečné vyhrážanie alebo prečin nátlaku,” vyhlásil žalobca v záverečnej reči. Údajne teraz zvažuje odvolanie sa proti rozsudku. 

Viac o téme: Výmena manželiek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu