Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Psychológ k streľbe v Bratislave: Agresivita vodičov narastá

Po drobnej kolízii na križovatke vybehol vodič z prvého auta a strelil do vodiča v bielej dodávke. Zobraziť galériu (2)
Po drobnej kolízii na križovatke vybehol vodič z prvého auta a strelil do vodiča v bielej dodávke.

SLOVENSKO - Šokujúca streľba, ku ktorej došlo v utorok na bratislavskej križovatke Vajnorská, nie je ojedinelá. V minulosti sa na slovenských cestách stalo viac podobných prípadov. S vyhrotenými situáciami majú skúsenosti aj čitatelia Nového Času. Psychológ incident pokladá za dôsledok narastajúcej agresivity spoločnosti.

„Ľudia si zvykli, že agresívnym správaním sa dá získať výhoda a lepšie postavenie v spoločnosti. Mnohí tak riešia aj menšie konflikty hrubo až brutálne,“ myslí si psychológ Štefan Matula. Podľa neho agresivita slovenskej spoločnosti po roku 1989 enormne narástla a správanie šoférov nie je výnimkou.

Agresívny vodič vybehol po drobnej kolízii z auta a strelil do druhého šoféra. Incident sa udial v utorok na Vajnorskej. Oboch mužov teraz hľadajú kriminalisti. Odborník pokladá strelca za psychicky labilného muža, ktorý nemá vlastniť zbraň.

„Sám som zažil brutalitu na križovatke. Jeden šofér zastavil auto, prišiel k vodičovi stojacemu za ním a päsťou ho začal udierať do tváre. Keď som ho napomenul, rozbehol sa ku mne. Našťastie zasvietila zelená,“ dodal Matula.

K podobnej situácii došlo aj v máji 2007 v Nitre. Šofér spomalil pred červenou na križovatke. Agresívny podnikateľ (32) z Hnúšte ho predbehol, vytlačil z jazdného pruhu a prudko pred ním zabrzdil. Keď Nitran vystúpil z auta, Hnúšťan ho paralyzoval slzotvorným plynom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu