Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pokojný let sa zmenil na peklo! Museli zasiahnuť českí policajti, ktorí na palube prevážali zločinca

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Na palube holandského lietadla sa odohrala zápletka ako z filmu. Počas letu z Panamy do Amsterdamu sa totiž jeden z pasažierov pustil do ostatných cestujúcich. Mal byť pod vplyvom alkoholu a drog.

Ako sa neskôr ukázalo, cestujúci mal smolu, pretože v lietadle sedeli aj českí policajti zo špeciálnej jednotky leteckých maršálov, uvádza Nova. Z Panamy prevážali hľadaného podvodníka. Počas preletu nad Atlantikom museli v lietadle riešiť veľmi neobvyklú situáciu, pretože jeden z cestujúcich začal byť agresívny a pustil sa do ľudí okolo seba. 

Pokojný let sa zmenil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Posádka si s mužom nevedela poradiť, no českí policajti sú pre takéto situácie špeciálne vytrénovaní. Agresora sa im podarilo spacifikovať a izolovali ho od ostatných pasažierov. Hovorca českej polície Ján Daněk sa vyjadril, že "muži zákona prepravovali muža, ktorý bol hľadaný 16 rokov". V Latinskej Amerike bol známy ako Pražský podvodník. V Česku pôjde za mreže minimálne na šesť a pol roka.

Na sociálnej sieti úradoval ďalší očkovací hoax: VIDEO rozzúrenej ženy z lietadla nie je skutočné, len ho hrali!

Len pár dní pred podvodníkom z Panamy priviezli policajti do Prahy ďalšieho muža spoza Atlantiku, tentoraz odsúdeného na päť a pol roka za násilnú trestnú činnosť. "Zdržiaval sa hlavne v Mexiku. Podarilo sa mu precestovať Belize a Guatemalu. Nakoniec ho zadržali v Kolumbii," priblížil kriminalista z Oddelenia podpory pátrania policajného prezídia David Rodr. 

Viac o téme: LietadloBitkaLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu