Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V španielskej nemocnici hlásia ohnisko KORONAVÍRUSU: Nakazilo sa 68 pracovníkov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Hendrik Schmidt/dpa via AP)

MALAGA - Nákazu koronavírusom potvrdili u 68 pracovníkov jednotky intenzívnej starostlivosti univerzitnej nemocnice v španielskej Malage, ktorí sa minulý týždeň zúčastnili na vianočnom večierku. Informoval o tom v pondelok na svojej webovej stránke denník El País.

Ide najmä o personál nemocnice vrátane lekárov. Vianočný večierok, ktorý sa konal v jednej reštaurácii v Malage, navštívilo minulú stredu (1. decembra) 173 osôb. Účastníci predtým museli mať negatívny antigénový test. Všetky nakazené osoby boli plne zaočkované a majú len mierne príznaky alebo sú bezpríznakové.

Laboratórium vyhodnocuje odobraté vzorky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ÚVZ SR)

Vznik ohniska spôsobil na jednotke intenzívnej starostlivosti problémy s personálom. Zatiaľ však na pokrytie výpadku nebolo potrebné zapojiť pracovníkov z iných oddelení, píše El País. To, kde sa nákaza medzi pracovníkmi hromadne rozšírila, ešte podľa zdravotníckych úradov nie je známe. Mohlo sa tak stať na spomínanom večierku. Niektoré z antigénových testov mohli podľa pracovníkov poskytnúť falošný negatívny výsledok. Ohniskom mohla byť podľa zdravotníkov aj ďalšia spoločenská udalosť z 28. novembra.

Viac o téme: OhniskoNemocnicaŠpanielskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu