Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Hotely a gastro vo Viedni sa otvoria 20. decembra: O týždeň skôr obchody a kultúra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Hotely a oblasť gastronómie sa v rakúskej metropole Viedeň otvoria až 20. decembra. Už od 13. decembra budú sprístupnené kultúrne zariadenia, služby a svoje prevádzky otvoria i obchody. Oznámil to v utorok na tlačovej konferencii starosta Viedne Michael Ludwig po poradách s odborníkmi, informuje agentúra APA.

"Viedeň sa za prísnych podmienok znova otvára pre očkovaných: po trojtýždňovom lockdowne sa od budúceho pondelka otvoria obchody, služby týkajúce sa starostlivosti o telo a kultúra...," uviedol na Twitteri Ludwig s tým, že "o týždeň neskôr bude nasledovať gastronómia". Uvoľnenia však nastanú len pre očkovaných a tých, čo ochorenie COVID-19 prekonali za posledných 180 dní.

S účinnosťou od 13. decembra sa tiež ruší zákaz vychádzania pre očkovaných a ľudí po prekonaní covidu. Nočné podniky zostanú naďalej zatvorené. Z diskusií s expertmi podľa viedenského starostu vyplynulo, že naďalej je potrebné obmedzovať kontakty.

Plošný lockdown sa pre zaočkovaných čoskoro skončí

Už v utorok predpoludním oznámil nový rakúsky kancelár Karl Nehammer, že 12. decembra sa v krajine skončí plošný lockdown pre ľudí zaočkovaných proti novému koronavírusu. Naďalej bude platiť pre tých, ktorí proticovidovú vakcínu dosiaľ nedostali.

Viac o téme: KultúraGastroObchodyHotelyViedeňKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu