Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Izrael po siedmich rokoch podnikol prvé nálety na Libanon

Izrael podnikol nálety na susedný Libanon Zobraziť galériu (3)
Izrael podnikol nálety na susedný Libanon (Zdroj: SITA/AP Photo/Ariel Schalit)

JERUZALEM - Izraelské letectvo uskutočnilo v noci na štvrtok prvé nálety na susedný Libanon po siedmich rokoch. Informovala o tom agentúra AFP.

Na Twitteri uviedlo, že nimi reagovalo na raketové útoky, ktoré boli predtým vykonané z územia Libanonu. Izraelské bojové stíhačky zasiahli v Libanone miesta, odkiaľ boli rakety vypálené. "Bol zasiahnutý aj ďalší cieľ v oblasti, z ktorej boli v minulosti odpaľované rakety," dodalo letectvo. Izraelské bojové lietadlá často útočia na palestínskych militantov v pásme Gazy i bojovníkov Hizballáhu v Sýrii, avšak na ciele v Libanone podnikli nálety prvýkrát od roku 2014.

Izrael po siedmich rokoch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ariel Schalit)

Libanonská televízna stanica Al-Manar prevádzkovaná šiitským hnutím Hizballáh informovala, že izraelské lietadlo podniklo dva nálety okolo 0.40 h miestneho času (v stredu o 23.45 h SELČ) pri meste Mahmúdíja. O leteckých útokoch informovala aj oficiálna libanonská tlačová agentúra. Izrael bol terčom raketovej paľby z Libanonu už druhý deň po sebe. V stredu militanti vypálili z Libanonu smerom na jeho územie tri rakety. Izraelská armáda odpovedala delostreleckou paľbou.

Izrael po siedmich rokoch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ariel Schalit)

Viac o téme: LetectvoNáletyIzraelLibanon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu