Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pri izraelskej paľbe v Predjordánsku zahynul chlapec (†15): Podľahol strelnému poraneniu hlavy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Majdi Mohammed)

NÁBULUS - Pätnásťročný Palestínčan prišiel v utorok o život pri izraelskej streľbe na okupovanom západnom brehu Jordánu, uviedlo palestínske ministerstvo zdravotníctva. Informovala o tom agentúra AFP.

Izraelská armáda označila incident za prestrelku. Podľa palestínskych zdrojov podľahol tínedžer strelnému poraneniu hlavy. Vo vyhlásení izraelskej armády, v ktorom sa obeť nespomína, sa uvádza, že izraelskí vojaci v noci na utorok v utečeneckom tábore Balata blízko predjordánskeho mesta Nábulus zakročili voči podozrivej osobe. Vojaci "živou paľbou odpovedali" na hrozbu.

Izrael v pondelok spustil aj vzdušné útoky na Gazu po tom, čo zápalné balóny vypustené z pásma Gazy spôsobili na juhu krajiny požiare, uviedla agentúra AFP s odvolaním sa na miestne zdroje. Najnovšia eskalácia napätia prichádza po víkendových potýčkach pozdĺž hraníc, ktoré si vyžiadali desiatky zranených. Nálety na mestá Gaza, Chán Júnis na juhu a Džabálíja na severe pásma Gazy si nevyžiadali obete, spôsobili však materiálne škody, uviedli nemenované palestínske bezpečnostné zdroje.

Izrael často odpovedá vzdušnými útokmi na zápalné balóny z Gazy, čo je taktika využívaná palestínskymi militantmi. V pondelkovom vyhlásení miestnych úradov sa uvádza, že izraelskí hasiči pracovali na uhasení niekoľkých požiarov v pohraničnom regióne Eškol. Príčinu vzniku týchto požiarov úrady pripisovali najmenej deviatim zápalným balónom vypusteným z pásma Gazy, uzatvára AFP.

Viac o téme: ChlapecúmrtiePrestrelkaIzraelPalestínaPredjordánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu