Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Koalícia sa na štátnom smútku pre úmrtie Milana Lasicu nedohodla: Rodine však ponúknu štátny pohreb

Kvôli úmrtiu Lasicu štátny smútok nevyhlásia. Zobraziť galériu (2)
Kvôli úmrtiu Lasicu štátny smútok nevyhlásia. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Úmrtie velikána Milana Lasicu šokovalo tak širokú slovenskú verejnosť, ako aj našich politikov, ktorí po smrti herca chceli na koaličnej rade okamžite konať. Návrh liberálov z SaS bol, aby sa vyhlásil štátny smútok a tento potom predložili na koaličnej rade. Štátny smútok sa však nakoniec konať nebude, no rodine však ponúknu štátny pohreb.

Štátny smútok po smrti Milana Lasicu nakoniec vyhlásený nebude a rodine Milana Lasicu bude ponúknutá možnosť štátneho pohrebu. Predsedníčka parlamentného klubu SaS Anna Zemanová to povedala pre Webnoviny.sk.


Liberáli chcú vyhlásiť štátny SMÚTOK: Lasica ovplyvnil generácie! Koalíciu čaká debata


"Protokol Úradu vlády bude kontaktovať rodinu a ponúkne jej nejaké možnosti, napríklad čestnú stráž, kondolenčnú knihu, vyvesenie čiernej vlajky a podobne. Konečná forma poslednej rozlúčky bude v rukách pozostalých,“ vysvetlila Zemanová.

SaS chcela štátny smútok

Bola to práve SaS, ktorá otázku štátneho smútku otvorila ako prvá a ponúkla koalícii. "Osobnosť, akou bol Milan Lasica, ovplyvnila celé generácie. Jeho nezabudnuteľný humor a múdrosť nám budú v tomto uponáhľanom svete chýbať. Slovensku a kultúrnej scéne dal skutočne veľa. Považujem preto za dôležité, aby sme si z úcty a vďaky, uctili tohto velikána aj formou štátneho smútku," uviedol ešte včera predseda SaS Richard Sulík.

Koalícia sa na štátnom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Herec Milan Lasica v nedeľu poslednýkrát vydýchol na vlastných doskách v štúdiu L+S, kde účinkoval na oslave jubilejného 20. ročníka vzniku zoskupenia Bratislava Hot Serenaders. Po troch "klaňačkách" nečakane odpadol a už sa ho nepodarilo oživiť.

Archívne video

SaS je pripravená diskutovať o zmene rozpočtu, s výškou výdavkov nesúhlasí (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Viac o téme: Štátny smútokKoaličná rada Milan Lasica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu