Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ako rozumne a bezpečne investovať voľných 5 tisíc EUR?

Investujte do úveru so zabezpečením: Bytový dům - Praha 7 - Letná. Výnos pre investora: 4,76 % p.a., Minimální výška investície: 50 EUR PR článok Zobraziť galériu (3)
Investujte do úveru so zabezpečením: Bytový dům - Praha 7 - Letná. Výnos pre investora: 4,76 % p.a., Minimální výška investície: 50 EUR (Zdroj: RONDA Invest)

Ak máte našporenú akúkoľvek čiastku od 5 tisíc EUR, mali by ste sa zamyslieť čo s nimi ďalej. Úspory uložené na bežných a sporiacich účtoch v bankách nám bohužiaľ nič neprinášajú. A nielenže neprinášajú, ale zásluhou relatívne vysokej miery inflácie postupne strácajú svoju hodnotu.

Priemerná sadzba na bankových sporiacich účtoch aktuálne dosahuje maximálne 0,1 percenta ročne, zatiaľ čo priemerná miera inflácie v roku 2020 bola 1,9 percenta. To znamená, že za posledný rok poklesla reálna kúpna sila našich úspor na sporiacich účtoch v priemere o 1,8 percenta. V prípade prostriedkov uložených na bežných účtoch, ktoré vo väčšine prípadov nenesú žiadny úrok, sme na tom ešte horšie.

Chytrá investícia by mala splňovať niekoľko predpokladov. V prvom rade by nám taká investícia mala priniesť atraktívny výnos, ktorý prekoná vysokú mieru inflácie, zároveň by mala prinášať pravidelný výnos. Chytrý investor zároveň diverzifikuje svoje portfólio,  aby rozložil riziko. Chytrá investícia by zároveň mala byť likvidnou, čo znamená, že v prípade potreby môže investor získať svoje prostriedky v krátkom čase naspäť. V neposlednom rade by ideálne nemala byť spojená so žiadnymi poplatkami za zriadenie a správu investície. Chytrá investícia by mala byť i bezpečná. To znamená investovať do aktív, ktoré si uchovávajú hodnotu alebo vyberať investície, ktoré sú takými aktívami zabezpečené. Zabezpečenie pre nás predstavuje poistku pre prípad, že prvotný zámer sa z akéhokoľvek dôvodu nezrealizuje. Ideálnym zabezpečením investície sú napríklad nehnuteľnosti. Nielenže si uchovávajú svoju hodnotu, ale v dlhšom časovom horizonte ich hodnota rastie.

Možnosťou, ktorá splňuje všetky vyššie uvedené kritéria, je investícia do zabezpečených úverov v spoločnosti RONDA INVEST. Celé to funguje tak, že RONDA INVEST poskytne podnikateľovi alebo menšej spoločnosti podnikateľský úver. Často sa jedná o menších developerov alebo obchodníkov s nehnuteľnosťami. Každý takýto úver je zabezpečený bonitnou nehnuteľnosťou v Prahe, stredných Čechách alebo krajských mestách Českej republiky. Úver je určitú dobu splácaný a len čo si RONDA overí platobnú morálku dlžníka, ponúkne ho k investovaniu drobným investorom. Takáto investícia prináša investorom výnos až 6 % ročne s tým, že výnosy sú im vyplácané pravidelne každý mesiac. Investovať je možné už od 50 EUR. Investori RONDY neplatia vstupné ani pravidelné paušálne poplatky a v prípade, že budú potrebovať svoje prostriedky získať naspäť, môžu požiadať o predčasné ukončenie investície. Investovanie v RONDA INVEST je veľmi jednoduché. Stačí sa z pohodlia domova zaregistrovať ONLINE na tejto stránke. RONDA INVEST a.s je českou FinTech spoločnosťou podnikateľa Vladimíra Komára (do skupiny patria taktiež značky Dermacol, Axigon, Krondorf, Kulina).

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu