Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pobúrený Hipš sa pustil do poslanca OľaNO: Primitívny humor! Srandičky zo znásilnenia

Erik Ňarjaš Zobraziť galériu (3)
Erik Ňarjaš

BRATISLAVA - Nie je humor ako humor! Na nemiestny vtip poslanca OĽaNO Erika Ňarjaša poukazuje predseda strany Spolu Juraj Hipš. To, čo predviedol Matovičov poslanec podľa neho nie je vporiadku ani v krčme, nieto na "storke" voleného zástupcu ľudu. Pobúri vtip aj vás?

Prestrelil! Vtip, ktorý sa podaril poslancovi a extanečníkovi Erikovi Ňarjašovi (OĽaNO) označil predseda mimoparlamentnej strany za primitívny. Situácia je podľa lídra Spolu ešte horšia, pretože ide o poslanca Národnej rady.  

Erik Ňarjaš svojim vtipom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Juraj Hipš)

"Aj to aké vtipy rozprávame, svedčí o úrovni človeka. Je humor inteligentný a triafajúci do čierneho. A potom primitívny a vulgárny," napísal kriticky Hipš s tým, že robiť si žarty z násilia na ženách je nemiestne. 

Brífing predsedu strany Spolu - občianska demokracia Juraja Hipša (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Poslanec za Oľano Erik Ňarjaš je fanúšikom toho druhého. Verejne zdieľa primitívny vtip, z ktorého mrazí. Normálny človek sa mu len ťažko zasmeje. Pretože čo už je smiešne na tom, keď pointou vtipu je znásilnenie ženy?" reagoval politik a zdôraznil, že keby tento vtip rozprával ožratý chlap v šenku, nebolo by to v poriadku.

"Ešte horšie ale je, že tento primitívny vtip ponižujúci ženy šíri poslanec Národnej rady. Pán poslanec Ňarjaš, ponižovať ženy je úbohé. Vy by ste mali ženám a matkám pomáhať, nie ich ponižovať. Po vašom primitívnom vtipe nás všetkých akýkoľvek smiech prešiel," dodal na záver. 

Juraj Hipš, Vladimír Bilčík
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Šimon Lupták)

"Dramatizovanie Vám preferencie nedvihne," reaguje politológ

Na problém má jasný pohľad politológ Radoslav Štefančík. "Nuž, sú ľudia, ktorí sa nad touto kategóriou infantilných vtipov schuti zasmejú a do tejto kategórie patrí aj poslanec Ňajraš, o ktorom ja napríklad počujem prvýkrát," reagoval politológ pre Topky.sk a vzápätí pokračoval tvrdo ďalej. 

"Ale nepočul by som o ňom ani dnes, keby Juraj Hipš nezdramatizoval osobitný vkus Matovičovho poslanca a neurobil mu reklamu. Potom nech sa ale šéf Spolu nečuduje, že ak sa bude prezentovať takýmito aktivitami, budú preferencie jeho strany hlboko pod hranicou zvoliteľnosti," uzavrel Štefančík s tým, že ak tento vtip Hipš interpretuje ako znásilnenie, potom každý vtip o židoch je antisemitizmus, každý vtip o Číňanoch rasizmus a každý vtip o zajkovi, medveďovi a vlkovi týranie zvierat.

Viac o téme: OĽaNOErik ŇarjašSexizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu