Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Obžalovaný Jozef (23) si vypočuje svoj trest neskôr: Na svedomí má úkladnú vraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Alena Klepochová)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR zrušil odvolacie konanie v prípade Jozefa Királyho, neprávoplatne odsúdeného na 23-ročný trest odňatia slobody, naplánované na budúci utorok (13. 4.). NS SR určil nový termín verejného zasadnutia na 27. apríla. Vyplýva to z aktuálneho rozpisu činnosti NS SR.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku ho v októbri 2020 uznal za vinného z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Uložil mu trest odňatia slobody vo výmere 23 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Zároveň mu uložil ochranný dohľad vo výmere tri roky. Rozsudok nebol právoplatný, obžalovaný sa proti nemu odvolal. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa vzdal práva odvolať sa.

Vražda sa stala v roku 2019 v obci Šuňava v okrese Poprad. Obžalovaný zavraždil Romana A. nožom, piatimi ranami do oblasti hrudníka. Jeho telo priviezol domov a za pomoci manželky ho odstránil. Mal úmysel vydierať svoju manželku jej aktívnou účasťou na vražde Romana A. z dôvodu, aby zmenila svoje rozhodnutie rozviesť sa s ním.

Proces sa začal v tejto veci koncom júla 2020, keď obžalovaný priznal, že sa skutku dopustil. Odmietol však, že by išlo o vraždu pripravovanú.

Viac o téme: PojednávanieSúd NS SRJozef Király
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu