Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bratislavčanke Romane (21) hrozí basa: Firma jej omylom poslala vyše 13-tisíc eur, ktoré už nevrátila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Pri využívaní elektronického bankovníctva sa zbrklosť nevypláca. Presvedčila sa o tom aj bratislavská spoločnosť, ktorá omylom poslala viac ako 13 000 eur na cudzí účet. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Pirátska jazda motorkára v Bratislave (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Bratislavčanka Romana B. (21) čelí vážnemu obvineniu. Podľa polície na svoj účet prijala 13 106 eur, pričom túto sumu nevrátila ani na výzvy poškodenej firmy, od ktorej mala prijať len 93 eur.

Čítajte aj: Ak predávate cez inzertné portály, zbystrite: Podvodné praktiky pripravili Slovákov o nemalé peniaze

„Po zistení tejto nepozornosti mala poškodená spoločnosť viackrát kontaktovať obvinenú, aby finančnú sumu vrátila. Tá však na písomné ani telefonické žiadosti spoločnosti nereagovala a uvedenú sumu nevrátila. Týmto konaním si tak prisvojila cudziu vec väčšej hodnoty,“ informovali zástupcovia zákona.

Policajti v takýchto prípadoch odporúčajú, aby ste po prijatí sumy na váš účet okamžite kontaktovali svoju banku. „Peniaze tak budú vrátené klientovi skôr a vy sa vyhnete súdnemu procesu,“ podotkli.

Romane v prípade preukázania viny pred súdom hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 5 rokov. „V súčasnosti je menovaná stíhaná na slobode,“ uzavreli ochrancovia zákona.

Viac o téme: PeniazePolícia Obvinenie Privlastnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu