Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Špecializovaný trestný súd rozhoduje o žiadosti o prepustenie z väzby obvineného z akcie Judáš

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku vo štvrtok rozhoduje o žiadosti o prepustenie z väzby obvineného bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych činností Policajného zboru Jozefa R. Neverejný výsluch je naplánovaný od 8.00 h. Informoval o tom obhajca obvineného Ľudovít Štanglovič.

"Žiadosť o prepustenie sme podávali už 26. januára," zdôraznil advokát. Jozefa R. zadržali v rámci policajnej akcie Judáš na začiatku decembra minulého roku. Medzi obvinenými boli v tomto prípade bývalý prezident Policajného zboru (PZ) Milan Lučanský, bývalí predstavitelia Slovenskej informačnej služby (SIS) Boris B. a Peter G. a aj bývalí vysokopostavení funkcionári PZ a finančnej správy. Obvinení boli z korupcie a jedna osoba aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Lučanský sa vo väzbe v ústave v Prešove pokúsil o samovraždu a 30. decembra zomrel. Voči nemu stíhanie zastavili.

Skupinu pôvodne ôsmich obvinených vrátane Jozefa R. zobral do väzby sudca ŠTS 5. a 6. decembra 2020. Následne v januári jeho rozhodnutie potvrdil aj Najvyšší súd (NS) SR.

Viac o téme: VäzbaŽiadosťJudᚊpecializovaný trestný súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu