Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Klop, klop, tu je polícia! Richardovi sa machrovanie na internete nevyplatilo: Z COVIDU sa nerobia žarty

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA – Richard sa na sociálnej sieti vyťahoval, že infikovaný chodí medzi ľudí. Jeho komentár sa však dostal k polícii, ktorá mu napokon zaklopala na dvere. Výsledok je prekvapujúci.

Polícia bojujúca proti hoaxom informovala o príspevku istého Richarda, ktorý na facebooku vystrašil ľudí. Muž sa chválil, že je infikovaný koronavírusom a namiesto toho, aby bol v domácej izolácii, chodí po verejnosti.

Čítajte aj: Bizarný HOAX! Žena spochybňuje priedušnosť respirátora, lebo z neho neunikla ani kvapka vody

Zodpovední ľudia nahlásili Richardov príspevok polícii. Keď mu ochrancovia zákona zaklopali na dvere, ukázalo sa, že muž bol negatívny a pravidelne sa zúčastňuje antigénového testovania.

Klop, klop, tu je
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

Podľa polície jestvujú dve príčiny, prečo zverejnil klamstvo. Prvou je, že chcel ísť proti prúdu. „Macher na facebooku, v realite vzorný občan. Klasické správanie niektorých autorov "revolučných" príspevkov, ktorí žijú dvojaký život. Na internete nesúhlasia so žiadnymi opatreniami, medzi svojou komunitou sú za hrdinov, no v realite sú vzornými občanmi,“ opísali zástupcovia zákona.

Mohlo však ísť aj o nepodarený vtip. „Veríme, že to bol druhý prípad. No aj vtedy by stálo za zváženie, aby "vtipálkovia" trochu ubrali z plynu. Žijeme v ťažkej dobe a takýto humor môže niekoho reálne vystrašiť, čo bude mať aj dopad na pracovné zaťaženie overujúcich policajtov, ktorí by svoj čas mohli využiť efektívnejšie,“ doložili policajti.

Viac o téme: HoaxPolícia KoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu